SZUCSALFI MAGIC WORLD

Minden, mit átéltem, minden, mit kedvelek.

2017. nov 05.

Sziget fesztivál (Festival Island)

írta: szucsalfi
Sziget fesztivál (Festival Island)

                                                                  Kell egy hely.

Volt egy hely, ahová alig vártuk, hogy kimehessünk. Mert kell egy hely, ahol együtt vagyunk és szabadon kiélhetjük a szabadság édes ízét. Kell egy hét, együttlét, ahogy a szlogen mondta. És vágytunk arra, hogy ez mindig így maradjon és mindig így legyen. De a hét hamar eltelt, visszacsöppentünk a szürke, nyálas hétköznapokba.

Az első három fesztiválon még közreműködő voltam. A nagy színpadon voltam színpad mester és az egyik kis színpadon szervező. Aztán a Gerendai Karcsi mellé jöttek az újak, a fesztivál egyre nagyobb szabású volt, kellett neki a segítség. Én kiszorultam.

Viszont az első 10 évben kaptam annyi ...

Tovább Szólj hozzá

Beatrice Nagy Hunor Attila Sex Action Nagy Feró Gerendai Károly Szasza Nagy Gyula Füchsel Tibor Vedres József Nagy Botond Laczik Ferenc Magasváry Viktor Hangyássí László Lasz györgy Ragadics Csaba Molics Zsolt

 tripleclicks.com
Potato Express Washable Microwave Cooker Bag — $6.95 (Save 18%!)
Get perfect baked potatoes in just 4 minutes with the Potato Express Washable Microwave Cooker Bag ! Capable of cooking 4 large potatoes to steamy perfection at one time, the Potato Express is made from durable, washable polyester fabric and can also cook corn on the cob, bread, tortillas, and more perfectly and quickly in your microwave. Set...
Get perfect baked potatoes in just 4 minutes with the Potato Express Washable Microwave Cooker Bag! Capable of cooking 4 large potatoes to steamy perfection at one time, the Potato Express is made from durable, washable polyester fabric and can also cook corn on the cob, bread, tortillas, and more perfectly and quickly in your microwave. Set of two.
6.95 USD InStock
2017. nov 04.

Máyusi Kalapács

írta: szucsalfi
Máyusi Kalapács

                                                           Elkallódott zsenik! 

Bár őket sokszor szinti pop néven is titulálták, de zenéjük egy picit sem hasonlít a szinti pophoz. Viszont közel áll a technóhoz, de több annál. Egy időben skinhead zenét is játszottak. Én stílusukat inkább indusztrial zenének nevezném. Tudtommal nem voltak hosszú életűek, de zenéjük, ha rövid ideig is, de a vájt fülűek kedvence lett. 

Tevékenységük biztos, hogy nyomott hagyott a magyar zene palettáján, vagy az akasáján. Én elég jól ismertem őket. A kazettájukra még a nevemet is ráírták. Ahogy a Joze mondaná, minőségi zene ez. Ütik a sarlót, kalapácsot, totális ipari performance. Kár, hogy zenéjük nem jutott el a ...

Tovább Szólj hozzá

Máyusi Kalapács TotO Koszta Jani Libertényi Péter Toi Szűcs Alfréd

2017. nov 03.

Kovi - a filmrendező

írta: szucsalfi
Kovi - a filmrendező

                        Beszélgetés Kovács 'Kovi' Istvánnal

Egy Kismalacban megjelent anyagot mutatok most nektek. A lapunk számára Kovival a Huszti Zoli készítette az interjút. Van vagy 10 éve, hogy megjelent, de  De olyan mintha ma készült volna. Remélem, hogy a cikkhez mellékelt fotók eljutnak azokhoz akiket ábrázolnak és ha lementik, kedves emlék lesz. Emiatt kérek minél több embert, hogy ossza meg, hogy el jussanak a fotók minél több emberhez, hogy lementhessék.

Számomra nincs más, mint átadjam a szót Huszti Zoltánnak:

Az Erotika Kiállítás esemény és hang kavalkádjában húzódtunk félre egy kis beszélgetésre. Egy kis összegzésre kértem a hazai pornófilm rendezők legnevesebbjét.

-Az utóbbi egy évben mi ...

Tovább Szólj hozzá

Kovi Kovács Kovi István Huszti Zoltán

2017. nov 03.

Som Lajos

írta: szucsalfi
Som Lajos

dsc_7992.jpg                                              Legenda született!

     Som Lajos halálával sajnos valóban legenda született, Lajos legendává vált, Piramis legendává. Gondoltam most osztok meg róla fotót ami e napokban ide illik. Lajos itt még életerős volt, tele tervekkel, lendülettel.

     Zoltán János írt a Piramisról egy könyvet, Piramis legenda címmel. A fotó a könyv bemutatójának a sajtótájékoztatóján készültek. Az esemény az Old Man’s Music Pubban volt. Sokan ott voltunk. 

     Én nem akarom megjátszani a Lajossal való ismeretségemet arra, hogy most bölcs dolgokat mondjak, vagy hazudjak, mondjam azt hogy mi a legjobb barátok voltunk. Inkább távoli haverkodás rá a jó szó. Viszont mindig az volt ...

Tovább Szólj hozzá

Piramis Som Lajos Zoltán János

2017. nov 03.

Fényevés (Light Eating)

írta: szucsalfi
Fényevés (Light Eating)

                                                          Együnk fényt!

     Egy reggel álltam a tükör előtt és bámultam magam. Nem tetszettem magamnak. Gondolataimat nem is tartottam magamban: –Te Frédi, negyven éve diétázol és felfogytál 136 kilóra. Én ezt nem hagyhatom, valamit ki kell találnunk, mert ha így folytatod, akár 150 kilóra is felfogyhatsz egy év múlva.

     Dühösen ott hagytam a tükröt, de néhány perc múlva visszamentem. -Tudod mit, -vágtam a tükörképem szemébe. -Éhezni fogunk.

     Persze az éhezésnek is több változata van. Jó néhány fényevős és más diétás könyvem van. Végig tanulmányoztam mindegyiket, hogy melyik könyv tanácsaival éhezzek. Még úgy sem próbáltam ...

Tovább Szólj hozzá

fényevés Vida Péter

2017. nov 02.

Humor

írta: szucsalfi
Humor

                                                  Új műfajok a humorban.

A magyar ember életében a humor, a paródia mindig központi szerepet játszott. A magyar humor igen harsány, vaskos, tele van élettel. Soha nem felejtem el, hogy gyerek koromban milyen sok vaskos viccet hallottam. Voltak viccmesélők, akik szüretnél, fonásnál, közös kártyázásoknál, kukorica morzsolásnál és még sok más közös programoknál vicceket meséltek. Egy részét ma pornó viccnek definiálnák.

Kitűnő parodistáink és kabaré színészeink voltak és vannak. Igazi röhögést hoz ki az emberből az, amikor egy parodista egy ismert személyt, politikust, sztárt utánoz. Nagyon de nagyon sok nevet lehetne felsorolni  Talán aki legelőbb beugrik az a ...

Tovább Szólj hozzá

humor kabaré stand up revű Hofi Géza Matthias Sophie Nádas György Ihos József Giselle Gálvölgyi János Antal Imre Lady Dömper Éles István Terry Black Bach Szilvi Zsazsa Tax Csodálatos Mandarinok Chepy Posta Irén Amanda Elstak Marlon Extravagance Evy Madame Kio

2017. nov 01.

Ossian

írta: szucsalfi
Ossian

                                  Ossian - A rock katonái.

Az Ossian egy kitűnő magyar heavy metal zenekar. (volt és van)

Régen jó párszor találkoztam velük. Főleg abban az időben amikor a Zsöci (Zselenc Laci) a Ferencvárosi Művelődési Ház stúdiójának a főnöke lett, no meg ott szervezett koncerteket és a klubot is működtette. Mivel egyúttal a Beatrice zenésze is volt, így ott próbált a zenekar és úgy emlékszem, hogy az Ossian is, de biztos nem vagyok benne. Mivel sokat kellett a művelődési házba mennem a Feróval programokat egyeztetni, így sokszor összefutottam az Ossiannal is.

Sokan nem tudják, de a Feró az Ossian menedzserével találta ki, hogy induljon a választáson, legyen ő a szakadt országnak szakadt elnöke. ...

Tovább Szólj hozzá

Ossian Paksi Endre Zselencz László Zsöci Ferencvárosi Művelődési Ház Almássy Téri Szabadidő Központ

2017. okt 31.

Currys csirke (Jashya Curry)

írta: szucsalfi
Currys csirke (Jashya Curry)

                                             Jashya Curry (Tibetan food)

                                             Recipe language: English and Hungarian

Tibet mindig is egy misztikus hely volt. Más kiskoromban is csak rejtélyeiről szóltak a  regék, a titkos buddhista beavatási szertartásokról, a tibeti gyógyítók csodatetteiről, a leélt hosszú életükről és még sok sok mindenről. De elképzelni sem tudtam hogy egy ilyen meditatív nép mit ehet, mit ihat?.

Vagy 3 éve Chiang Maiban jártam. A város tele van nagy könyv antikváriumokkal. Betértem az egyikbe és már jó órát bogarásztam a polcok között. Megdöbbenésemre volt néhány magyar nyelvű könyv is. Nem messze a magyar könyvektől volt a ...

Tovább Szólj hozzá

2017. okt 31.

P. Box

írta: szucsalfi
P. Box

                                                    Mindhalálig P. Box.

Kedvelt zenészek szuper group-ja. Legendás nevek játszottak benne. Sajnos az évek során sok volt a tagcsere is. Legnagyobb csapás a Cserháti Pitya halála és Bencsik Samu disszidálása volt. Talán nem is lehet egy ilyet túlélni.

 

Aztán ezen a néven zenekarok alakultak, kimúltak. De a debreceni P. Box ezeket a viharokat túl élte, ráadásul ebben játszott a Cserháti Pitya is. Így aztán a szellemi örökség őket illeti. Cserhátit volt szerencsém ismerni, hisz a PIK (Csepeli papírgyár klubja) volt a P. Mobil próba terme, raktára és klubja. Ezért aztán gyakran találkoztam vele.

 

Jó volt néhány évvel ezelőtt hallani, hogy  a Hammer ...

Tovább Szólj hozzá

P. Box

2017. okt 31.

Dinnyés József

írta: szucsalfi
Dinnyés József

                                  Dinnyés József (hungarian song singer). 

                                                      Egy magyar trubadúr. 

     Még meg sem hozta a gólya, de volt már protekciója. A szobrát látva ez a régi gunyoros dal jutott eszembe, hisz szobrot élő ember ritkán kap. 

     Persze  miért ne érdemelte volna meg. Az egyik legismertebb és legrégebb óta színpadon lévő dalíró, ahogy ő szokta mondani: daltulajdonos. Szegedről nagy utat tett meg, míg eljutott a hírnévig. 1948 augusztus 4-én született és Szegeden is járt az oskolába. Családos. 

     1963-tól kezdett énekelni és Szeged legismertebb trubadúrja lett. 1966-tól ...

Tovább Szólj hozzá

Dinnyés József

süti beállítások módosítása