2017. nov 04.

Máyusi Kalapács

írta: szucsalfi
Máyusi Kalapács

                                                           Elkallódott zsenik! 

Bár őket sokszor szinti pop néven is titulálták, de zenéjük egy picit sem hasonlít a szinti pophoz. Viszont közel áll a technóhoz, de több annál. Egy időben skinhead zenét is játszottak. Én stílusukat inkább indusztrial zenének nevezném. Tudtommal nem voltak hosszú életűek, de zenéjük, ha rövid ideig is, de a vájt fülűek kedvence lett. 

Tevékenységük biztos, hogy nyomott hagyott a magyar zene palettáján, vagy az akasáján. Én elég jól ismertem őket. A kazettájukra még a nevemet is ráírták. Ahogy a Joze mondaná, minőségi zene ez. Ütik a sarlót, kalapácsot, totális ipari performance. Kár, hogy zenéjük nem jutott el a nagyközönséghez. 

Mi a klubjainkban felléptettük őket, többször is. Élőben hallani őket, egészen szürreális. Az együttes hatvani eredetű. 1 kazettájuk jelent meg ‘CSAK A GYŰLÖLET’ címen. 1991-ben. 

A zenekar legismertebb átütő karmájú személyisége TotO. További tagok: Koszta Jani, Libertényi Péter és Toi. 

Kazettájukat mi is propagáltuk, terjesztettük. Azt gondolom mondani sem kell, hogy a Garázsban dalaik sokszor elhangzottak. 

Nem sokat tudok már róluk. Hatvanban élnek és elvileg készül róluk egy film, gyűjtik a régi emlékeket. Talán ez a néhány fotó jól jön nekik. 

Aki szerette a legendás Máyusi Kalapácsot, azokat arra kérem, hogy ezt a blogot osszák meg, hadd jusson el ez a néhány fotó a rajongókhoz, hadd tölthessék le.

 

Ne feledjétek megosztani, hogy a fotók mindenkihez jussanak, aki le akarja menteni! Köszi.

mk1_bolgra.jpg

mayusi_kalapacs013-1-1_bolgra1.jpg

mayusi_kalapacs012-1-1_bolgra1.jpg

mayusi_kalapacs008-1-1_bolgra1.jpg

mayusi_kalapacs007-1-1_bolgra1.jpg

mayusi_kalapacs006-1-1_bolgra2.jpg

mayusi_kalapacs005-1-1_bolgra1.jpg

mayusi_kalapacs004_bolgra.jpg

mayusi_kalapacs003-1-1_bolgra.jpg

mayusi_kalapacs002-1-1_bolgra.jpg

mayusi_kalapacs001_bolgra.jpg

 

 

Szólj hozzá

Máyusi Kalapács TotO Koszta Jani Libertényi Péter Toi Szűcs Alfréd