2017. okt 31.

P. Box

írta: szucsalfi
P. Box

                                                    Mindhalálig P. Box.

Kedvelt zenészek szuper group-ja. Legendás nevek játszottak benne. Sajnos az évek során sok volt a tagcsere is. Legnagyobb csapás a Cserháti Pitya halála és Bencsik Samu disszidálása volt. Talán nem is lehet egy ilyet túlélni.

 

Aztán ezen a néven zenekarok alakultak, kimúltak. De a debreceni P. Box ezeket a viharokat túl élte, ráadásul ebben játszott a Cserháti Pitya is. Így aztán a szellemi örökség őket illeti. Cserhátit volt szerencsém ismerni, hisz a PIK (Csepeli papírgyár klubja) volt a P. Mobil próba terme, raktára és klubja. Ezért aztán gyakran találkoztam vele.

 

Jó volt néhány évvel ezelőtt hallani, hogy  a Hammer records-Hammer Music kiadó a jogfolytonos P. Boxtól kiad egy albumot. ‘P. Box - Mindenekfelett!’ – ez volt a címe. És a megjelenés idejéhez időzítve lemezbemutató koncertek is szerveződtek. Bár a lemez 2015-ben jelent meg, aki esetleg a blogbejegyzésen felbuzdulva szeretné megvenni, az a Metal Hammer Music-tól bármikor megrendelheti. Követelem, hogy tessék felbuzdulni.

 

A kiadó tájékoztatójából tudjuk, hogy  a felvételek a RockSpa Recording Stúdióban kerültek rögzítésre, a gyönyörű borító pedig Devecz Ádám munkáját dicséri.


A legendás hard rock zenekar hatodik stúdióalbuma harmincöt évvel a P. Box megalakítása, és tizenöt évvel a csapat újraindítása után született. Valamint majdnem pontosan tíz évvel a rendkívül jó kritikákban részesült 2005-ös “Pangea” CD után jelent meg, mely sajnos az utolsónak bizonyult Cserháti “Pityi” István billentyűssel. A banda alapítója már súlyos betegen orgonázta fel a dalokat, majd nem sokkal a lemez megjelenése után elvesztette a betegséggel folytatott kemény küzdelmét és elhunyt. Az új album címe Pityi híres mondására utal, mely egyben az életfilozófiája is volt: “A ZENE mindenek felett!”

A zenekar alapítójának és egykori billentyűsének tiszteletére, születésének 60. évfordulóján a többiek 2014-ben Cserháti Emlékévet hirdettek, és elindult a P. Box-hagyaték ápolását és a zenei tehetséggondozást zászlajára tűző Cserháti Alapítvány is.

Az emlékév keretén belül, egy kiemelt nagy bulin Ajkán emlékeztek meg Cserháti Istvánról, aki a városban látta meg a napvilágot. Az augusztus 19-i monstre koncerten a debreceni Pandora's Box, valamint a budapesti P. Mobil idézte fel a súlyos betegség következtében elhunyt kitűnő billentyűs zenei életútját.

2014-ben Cserháti Pityi emlékére egy új dalt is készítettek, melyet digitális kislemez, illetve szöveges videó formájában tettek közzé, és gyorsan nagy sikert aratott. A “Szabadon száll” című emlékdal egyben a készülő Pandora’s Box nagylemez előzeteseként is szolgált.

www.youtube.com/watch?v=uuXu3zrMtKI

“Mindenekfelett!” CD-re hét új dal került fel, mindegyik szövegét Kori írta. A korongon helyet kapott még a 2009-es demóról ismert “Tűzben égni”, új felvételen. Továbbá természetesen ezúttal sem térnek el a 2002 óta tartó hagyományoktól, így a “Fantom-lány”és “A bolond” után, ezúttal a “Bukott angyal” új változata került még fel az új anyagra, mely nagy sikert aratott a klasszikus hard rock szerelmesei körében.

Ferenci Tibor, a zenekar basszusgitárosa nyilatkozta: “Örömmel állapítottuk meg azt a tényt, hogy koncertjeinken az új lemez dalainak szövegeit egyre több tizenhét éves lány énekli Korival."

Az albumhoz tartozó első videoklip 2015 augusztusában érkezett, mely „A part” című dalhoz készült.

www.youtube.com/watch?v=jPd-AaugC-M

A CD további szerzeményei pedig szöveges videók formájában kerültek feldolgozásra, melyek december folyamán kerültek fel  Hammer Music youtube csatornájára.

www.youtube.com/user/HammerMusicHungary

Elsőként “A vér szava” és a “Fordul az életem”.

www.youtube.com/watch?v=v7jZH_D7sNw

www.youtube.com/watch?v=WBB5DIyf7yk

budapesti lemezbemutató koncert a BackStage Pubban került megrendezésre 2015. december 17-én, vendégük aBluesSteel volt. Az est sztárvendégei Kálmán György (B-52, Triász, ex-Dinamit, ex-Pandora, ex-Dirty Dance) és Ézsiás Péter (Historica) voltak.

debreceni lemezbemutató pedig a Rocsbárban volt megtartva,  2015. december 19-én. A hazai buli vendégzenekarai a Playmachine és a Szupersztráda volt. 

A P. Box 2015-ös felállása:

Koroknai "Kori" Árpád - ének
Sándor "Günter" József - gitár
Ferenczi "Cézi" Tibor - basszusgitár
Szabó "Krisz" Krisztián - billentyűs hangszerek
Kiss Konrád - dob

Az album dalainak címe:

1. Fordul az életem
2. A vér szava
3. Az ostobák körtánca
4. Szabadon száll
5. Bukott angyal - új felvétel
6. A tűz, a víz, a föld, az ég
7. Ébredj!
8. A part
9. Tűzben égni - új felvétel


Ma el lettettek kényeztetve. A szöveg között 5 dal linkjét tettük be. Élvezzétek. Én is azt teszem. A fotót a Facebook profiljukról mentettem le.

21414620_1914239145494043_7155037776653391390_o.jpg

 

Szólj hozzá

P. Box