SZUCSALFI MAGIC WORLD

Minden, mit átéltem, minden, mit kedvelek.

2017. nov 19.

Tűzmadár

írta: szucsalfi
Tűzmadár

                                Akár egy főnixmadár, de Tűzmadár

Az egyik lapunkban (Móricka) közölt kivonatos interjú rövid kis kiemelését mutatom nektek:

Schrott Péter az 1999 óta működő Tűzmadár Zenekarról:

---Az elmúlt 2 év egy kicsit nihil volt, a zenekar csak úgy volt... Ahova hívtak, oda mentünk, de alapvetően nem volt aktív számírás. Egy Tűzmadár soha nem tud meghalni véglegesen, a poraiból mindig újra éled - erre számos példa volt már a pályafutásunk során. Most elkezdtünk bulikat szervezni. Nem sokat, hogy meg tudjon maradni ez a nyugalmi állapot, amiben az elmúlt 2 évben voltunk, mert jobban még most sem érünk rá. Inkább a minőség, mint a mennyiség, havi 1-2. Egy új dal mindenesetre várható, ...

Tovább Szólj hozzá

Tűzmadár Schrott Péter Flameborn

2017. nov 18.

Jazzékiel

írta: szucsalfi
Jazzékiel

                                         A Jazzékiel él és virul!

 

A zenekarról egy régebbi Mórickában írtunk. Akkor az azért volt aktuális, mert megjelent az új albumuk.

    A Jazzékiel életében megtört a csend. A banda 3 évig állt, most viszont friss anyaggal, új hírekkel jelentkeznek: Megjelent a “Másokat szeretni” című album. Jakab Péter és Hegyi Áron azt mondja:

---14 év alatt olyan sok változáson ment keresztül ez a zenekar, és a zene amit játszunk, hogy igazából lemezenként változtathattunk volna nevet is... Megtehettük volna, de nem tettük meg sok évig, úgyhogy most már ez hozzánk nőtt, már így temetnek el.


A fiúk azt mondják nem feltétlenül a termékenység jellemző rájuk, viszont amit ...

Tovább Szólj hozzá

Szabó László Jazzékiel Jakab Péter Hajba Áron Hegyi Áron Miklós Milán

2017. nov 17.

Berlin

írta: szucsalfi
Berlin

                                 Szerelmetes városom: Berlin.

Berlin nekem az egyik szerelmetes városom. Sokszor és sokat csavarogtam ott és jó pár nagy szabású rendezvényen is rész vettem. A berlini kiruccanásaim lagnagyobb segítője Terry Black volt. Amikor mentem mindig ide adta az egyik lakását. És most figyeljetek: ingyen és bérmentve és a hűtőt folymatosan tele rakta ételekkel. Így aztán volt időm Berlint megcsodálni.

Sok helyre eljutottam, még a berlini városháza kultúrális csoportjához is. Terry mutatott be nekik, meg még sok igen ismert embernek. Hozzá kell tennem, ha egy bizonyos napon nem késett volna a budapestről érkező távolsági busz, akkor egy rendezvényen még Helmuth Kohlnak és feleségének ...

Tovább Szólj hozzá

Berlin Égerházi Zsanett Terry Black Szűcs Alfréd Vénus Erotika Kiállítás- és Vásár Helen Duval

2017. nov 16.

Mohamed Fatima

írta: szucsalfi
Mohamed Fatima

                         Egy ritka jó hangú magyar R&B énekesnő: Fatima

Kalandos életem volt és talán van is. Bár inkább mindig a rock zene és a humor körül mozogtam, de néha más zenei műfaj is megközelített.. Többször volt szerencsém találkozni Mohamed Fatimával is. Ritka jó hangú énekes hölgy. Nekem fura, hogy ilyen hatalmas hanggal, ének tudással érzésem szerint időnként a marginális vonalra tud  szorulni.

Karrierje a Fekete Vonattal indult valamikor 1997-ben. Nem tudom, hogy mi alapján, de engem kértek fel, hogy az akkor készült klipjük statisztáinak válogatásán a próbákat vegyem videóra. Az Almássy téri Művelődési Házban voltak a próbák és a meghallgatások.

Aztán többször voltam vele a C rádióban, ...

Tovább Szólj hozzá

Fatima Mohamed Fatima magyar R&B Burai Krisztián Kicsi Nyúl

2017. nov 16.

Irigy Hónaljmirígy

írta: szucsalfi
Irigy Hónaljmirígy

                                        K.O. neked média!

Szokatlan név, szokatlan zenéket játszó zenekar. Legalább is az indulásukkor. Ma már gyilkos humorukat megszoktuk. Élvezzük, időnként beszarunk rajta. Persze akit kigúnyolnak az nem biztos, hogy ezt gondolja. Stílusukat talán "zenekavalkád humorba ágyazva" néven lexikalizálnám.   

1990 körül indultak és ahol felléptek igen hamar telt házakat vonzottak. 1994-ben jelent meg az első nagylemezük. Rengeteg helyen felléptek, a hétvégéik és egy kis zsuga biztosítva volt. 1997-re az ország egyik legnépszerűbb zenekarává váltak. Már nem kellett munka mellett zenélniük. Sőt, ez időben már Sportcsarnokokat is nézőkkel tettek tele. Mindenhol zsufi volt.

Elismerések ...

Tovább Szólj hozzá

Irigy Hónaljmirígy

2017. nov 15.

Kalandpark

írta: szucsalfi
Kalandpark

                           Az új reggae stílus magyar atyjai: a Kalandpark együttes!


Megérkezett a Kalandpark! Még nincs 1 éve (2014-ben), hogy a srácok könnyedén és lazán összeálltak, bandává alakultak, máris elérhető az első digitális kiadvány, amely ráadásul rádiós játszásra is könnyen kerülhet, talán éppen ezért a címe: Szól a rádió.

A Kalandpark a megalakuláskor még csak fiú tagokból állt: "Az összeállás után egy-két hónappal már gondolkoztunk azon, hogy kiegészülünk egy gyönyörű női hanggal. Tanakodás folyt, hogy maradjunk-e fiúzenekar, vagy próbálkozzunk úgy, hogy színesebbé tesszük egy női hanggal ezt az egészet. Kicsit a populárisabb irányba akartunk elmozdulni, rádió barát dolgot akartunk, ...

Tovább Szólj hozzá

Kalandpark reggae core Zsolti-ének Sárközi Barbara Mikes-basszus Neickl Dani-dob Oláh Laci-trombita Kocsis Gábor-gitár

2017. nov 15.

Firkin

írta: szucsalfi
Firkin

                                              A celtic punk magyar királyai.

A Firkin egy bulizós vidám punk zenekar. 2008-tól működnek, szórakoztatják a celtic punkra éhes közönséget. A jó hangulatért mindent meg is tettek, tesznek. 2015-ben még farsangi külön bulit is tartottak, közösen az Erdélyből származó cilinderben járó Maszkurával. Az összefogásnak meg is lett az eredménye, telt ház, vidámság, rock and roll.

A zenekar fuvolása nyilatkozott a farsangi buliról:
Péter János: "Kértük a közönségtől, hogy legyenek szívesek bármit felvenni magukra... Lett is kalap, előre legyártott cilinderek, arcfestő lányok. Sokan ki is pingáltatták a két arcfestő lánnyal az arcukat. Sok fotó jelent meg a buliról  a ...

Tovább Szólj hozzá

Colleen Firkin Maszkura Virág Lili Tücsökraj Zalatnay Sarolta Péter János Juhász Róbert Kárpáti Balázs Kovács-Nemes Andor Szuna Péter

2017. nov 15.

100 Folk Celsius

írta: szucsalfi
100 Folk Celsius

                            Emberek, ki szereti a 100 Folk Celsiust? Én igen.

Az egyik legvidámabb zenekar a magyar pop zene történetében. Énekesük Orbán Józsi pedig az éjjeli élet ikonikus alakja. Nem túl jó híreket hallottam róla az utóbbi időkben. Betegség gyötri. A szívével vannak problémák. Kívánjunk együtt neki gyógyulást.

Zenekara, a 100 Folk Celsius elsősorban country és gyerek dalokat ad elő. Tagjai neves zenészek. Megjelenésük igaz western dizájn, talán még Amerikában sem mondanák meg, hogy ők magyarok.

1976-ban alakultak. Az indulásnál Littvay Imre, Orbán József, Balla Gábor és Somogyi Tibor húzta a talp alá valót. Kocsándy Miki, a Karthago neves dobosa 1985-ben csatlakozott hozzájuk. Nagyon sok ...

Tovább Szólj hozzá

Vágó István Bajor Imre Szörényi Levente Bálint Antónia 100 Folk Celsius Gerendás Péter Orbán József Szörényi Szabolcs Somogyi Tibor Balla Gábor Littvay Imre Kocsándy Miklós Old Mans Pub

2017. nov 14.

Kwai folyó

írta: szucsalfi
Kwai folyó

                          Egy híd a Kwai folyó felett. Thaiföld 1994.

Ki ne nézte volna meg valamikor a hatvanas években a „Híd a Kwai folyó felett” című filmet. Szinte kötelező volt. Én is megnéztem, többször is. Riasztott. Részben ez alapján ítéltem meg Thaiföldet, pedig tudom, hogy a kegyetlenséget a japán katonák követték el. De csodálkoztam, hogy a thaiak miért engedték?

Aki a filmet még nem látta az feltétlen nézze meg. A japánok a II. Világháborúban hidat építenek Kambodzsa felé. Természetesen a kor divatja szerint hadifoglyokkal. Mindkét táborban voltak hősök, árulók, csicskák, forradalmárok, segítők, bújtatók. A híd építése során nagyon sokan meghaltak.

Nekik az utókor katonai temetőt épített, ...

Tovább Szólj hozzá

Kwai folyó

2017. nov 13.

Lajtai Kati

írta: szucsalfi
Lajtai Kati

 

                          Lajtai Kati a Budapest Voice hangja.

Nem állom meg, hogy ma ne osszak meg veletek egy másik nagyon jó hangú és ismert énekesnővel készült interjút is. Ma női nap van terítéken. Az anyag szintén a Mórickában jelent meg.

Lajtai Kati: --Amikor az ismertség eléri az embert, akkor olyan, mint ha hirtelen egy óriási partiban lenne, és mindenki rá figyelne. Ha siker van, akkor egy olyan óriási pozitív önbizalom löketet kap az ember, hogy az életének más területein is kicsit szárnyra tud kapni.

A Crystal Zenekar 2000-ben robbant be a köztudatba, mondhatni egy csapásra, miután Michael Flatley megkedveltette egy show műsorral hazánkban ezt a hangulatot:

Lajtai Kati: --Akkor kiderült, a nagyközönség és a ...

Tovább Szólj hozzá

Lajtai Kati Crystal zenekar Budapest Voice együttes

süti beállítások módosítása