2017. nov 13.

Lajtai Kati

írta: szucsalfi
Lajtai Kati

 

                          Lajtai Kati a Budapest Voice hangja.

Nem állom meg, hogy ma ne osszak meg veletek egy másik nagyon jó hangú és ismert énekesnővel készült interjút is. Ma női nap van terítéken. Az anyag szintén a Mórickában jelent meg.

Lajtai Kati: --Amikor az ismertség eléri az embert, akkor olyan, mint ha hirtelen egy óriási partiban lenne, és mindenki rá figyelne. Ha siker van, akkor egy olyan óriási pozitív önbizalom löketet kap az ember, hogy az életének más területein is kicsit szárnyra tud kapni.

A Crystal Zenekar 2000-ben robbant be a köztudatba, mondhatni egy csapásra, miután Michael Flatley megkedveltette egy show műsorral hazánkban ezt a hangulatot:

Lajtai Kati: --Akkor kiderült, a nagyközönség és a kiadók számára is, hogy ez nagyon kedvelt, és sikeres vonal, világ, hangulat - az ír népzene, és az a tánc is.

Kati beszélt arról az időszakról, amikor még albérletben lakott a barátnőivel, osztálytársakkal, és közben beindult a Crystal szekere. Ekkor még friss jogosítvánnyal, egy Trabanttal közlekedett, sőt olyan is volt, hogy a teljes zenekar ezzel a kis autóval ment egy élő koncertre.

A Crystal Zenekarnak azóta már vége, és nem is várható folytatás. Kati viszont jelenleg a Budapest Voices énekegyüttes tagjaként áll a színpadon, sőt a konferanszié szerep is most nála van. Talán egyszer megérik az is, hogy szólóban áll majd a színpadra - de ha minden így maradna, ahogy most van, ő akkor is boldog - mondja.

Néhány fontos adat róla. Szekszárdon született 1978-ban. A gimnáziumi tanulmányai után elvégezte a Toldy Mária nevével fémjelzett zeneiskola musical szakát. Innentől kezdve pályafutása révbe ért. Stílusa a latin pop, world music, celtik zene határait feszegeti. Egy népzenei társulattal bejárta Európát. Szerepelt musicelekben. Vokálozott sok magyar sztár albumán.

1988-tól a Crystal együttesben énekelt a feloszlásig. 2002-ben Arany Zsiráf díjjal jutalmazták. Jelenlegi zenekara a Budapest Voice-névre hallgat.

Ilyen múlttal biztos, hogy az interjú érdekes. Jó lenne ha meghallgatnátok, és akár véleményt is nyilváníthatnátok róla. Bár, tudom, tudom, a lustaság fél egészség és ebben a rohanó világban legfeljebb annyi telik belőle, hogy lájkoljátok, netán megosszátok a blogot. Vagy nem???

 

Egy izgalmas hangzású dal: Álomtégla

 

 

sztarportrelajtaikati2-2.jpg

sztarportrelajtaikati1-1-1.jpg

 

 

Szólj hozzá

Lajtai Kati Crystal zenekar Budapest Voice együttes