2017. nov 15.

Firkin

írta: szucsalfi
Firkin

                                              A celtic punk magyar királyai.

A Firkin egy bulizós vidám punk zenekar. 2008-tól működnek, szórakoztatják a celtic punkra éhes közönséget. A jó hangulatért mindent meg is tettek, tesznek. 2015-ben még farsangi külön bulit is tartottak, közösen az Erdélyből származó cilinderben járó Maszkurával. Az összefogásnak meg is lett az eredménye, telt ház, vidámság, rock and roll.

A zenekar fuvolása nyilatkozott a farsangi buliról:
Péter János: "Kértük a közönségtől, hogy legyenek szívesek bármit felvenni magukra... Lett is kalap, előre legyártott cilinderek, arcfestő lányok. Sokan ki is pingáltatták a két arcfestő lánnyal az arcukat. Sok fotó jelent meg a buliról  a Facebookon. 

Persze nem csak a Firkin és Maszkura lépett fel ezen az estén, hanem a Tücsökraj + előtte a Colleen is. Naná, hogy óriási dilik voltak. Még tagcserékkel is próbálkoztunk, persze csak ideiglenesen. Maszkura átjött harmonikázni hozzánk, én pedig átmentem fuvolázni hozzájuk."

A zenekarról egy régi Mórickában írtunk. A teljes interjút alább tudjátok meghallgatni. Elárulom, hogy a legújabb Mórickában Zalatnay Ciniről olvashattok. Jubileumi koncertre készül.

Néhány száraz adat a Firkinről. 2008 októberében alakultak. Műfajuk a punk.

Albumaik:

  • Firkinful of Beer (CD) - 2009
  • WHUP! (CD) - 2010
  • Igyunk Pálinkát! (CD) - 2012
  • Keep on Firkin! (DVD) - 2012
  • Keep on Firkin! (CD) - 2013
  • Finger in the Pie (CD) – 2014

 

Tagok:

Péter János – fuvola

Kovács-Nemes Andor – ének

Virág Lili – hegedű

Kárpáti Balázs – gitár

Juhász Róbert – dob

Szuna Péter - süti

Egy rádiós interjút hallgathattok meg a zenekarral. Az adás címe: “Hallgass hazait” És miért ne? Igen! Hallgassunk sok sok hazai zenekart, hazai zenét és a velük készült interjúkat.

 

Egy vidám dal a Firkintől: Hetedhét székely

 

firkin-1.jpg

 

firkin-1.jpg

peterjanosfirkin.jpg

peterjanosfirkin.jpg

Szólj hozzá

Colleen Firkin Maszkura Virág Lili Tücsökraj Zalatnay Sarolta Péter János Juhász Róbert Kárpáti Balázs Kovács-Nemes Andor Szuna Péter