2017. nov 19.

Tűzmadár

írta: szucsalfi
Tűzmadár

                                Akár egy főnixmadár, de Tűzmadár

Az egyik lapunkban (Móricka) közölt kivonatos interjú rövid kis kiemelését mutatom nektek:

Schrott Péter az 1999 óta működő Tűzmadár Zenekarról:

---Az elmúlt 2 év egy kicsit nihil volt, a zenekar csak úgy volt... Ahova hívtak, oda mentünk, de alapvetően nem volt aktív számírás. Egy Tűzmadár soha nem tud meghalni véglegesen, a poraiból mindig újra éled - erre számos példa volt már a pályafutásunk során. Most elkezdtünk bulikat szervezni. Nem sokat, hogy meg tudjon maradni ez a nyugalmi állapot, amiben az elmúlt 2 évben voltunk, mert jobban még most sem érünk rá. Inkább a minőség, mint a mennyiség, havi 1-2. Egy új dal mindenesetre várható, mondja az énekes.

A Tűzmadár zenekar külföldre irányuló "verziója" Flameborn névre hallgat.

---Ezt mi elkezdtük valamikor 4-5 évvel ezelőtt, és nem annyira jött be nekünk az, hogy két vonalat kell egyszerre csinálni. Kicsit megterhelőnek bizonyult, úgyhogy gondoltuk, hogy maradunk mi szépen magyarok, és Tűzmadár. Szerintem, ha valaki külföldi színtéren is szeretne részt venni, és a magyaron is, akkor kezdje úgy, hogy a külföldit célozza meg először."

A zenekar heavy metal zenét játszik. Diákzenekarként kezdték. Tűzmadár néven az első bulijuk 1999-ben Csömörön volt. Aztán a klubok kedvelt zenekarává emelkedtek..

2001-től váltak ismertebbé, miután a Diákszigeten is felléptek. De nagyobb kudarcaik is ettől az időponttól datálódtak.2003-tól komoly átalakuláson mentek keresztül. Szinte minden tag kivált.

2004-es évüket a siker évének is nevezhetjük, hisz a Metal Hammer mellékleteként megjelenhetett az évek óta parlagon heverő "Jégkorszak" című albumuk.

2005-ben már az Ossián előtt léphettek fel a Pecsában. 2006-ban a Helloween előtt bizonyíthattak. De bulizhattak a Saxon elő zenekaraként is. Ettől kezdve sok-sok fesztivál is meghívta őket. De minden jónak vége szakad egyszer.  

Idén (2017) tavasszal bejelentették a banda végét. Feloszlottak. Egy kalandos történet lezárására került pont.

Pályafutásuk során 7 album jelent meg és számtalan videoklipet forgattak.

Azt hiszem hogy ennél aktuálisabb időpont nincs retrózni. Nosztalgiázzunk a Tűzmadárral.

A --HALLGASS HAZAIT-- című rádióműsorban elhangzott interjút hallhatjátok, persze akkor még tele voltak optimizmussal.

Egy dalt is megosztok veletek és egy fotót. De továbbra is csak azt mondom nektek: hallgassunk hazait, bárkit, csak hazait.

 

 

 

tuzmadar-1-1.jpg

Szólj hozzá

Tűzmadár Schrott Péter Flameborn