2019. jún 11.

Sült hal zöldségekkel (Fried Fish with Vegetables)

írta: szucsalfi
Sült hal zöldségekkel (Fried Fish with Vegetables)

                   Sült hal zöldségekkel

                                               Thai étel
                                                4-6 főre
Frédi bácsi amatőr szakácskodása folytatódik. A most bemutatott recept, ez az igazán finom étel, akár egy vasárnapi ebéd is lehet. Bár thai étel, de nincs benne az ázsiai konyhára jellemző halszósz, szójaszósz és a többi nem túl egészséges hozzávaló, mint a ’monoszódium glutamát, nátrium glutamát (MSG)’, a thai neve pomcsurot). Úgy hogy ez garantáltan egészséges étel. A candida étrendet választóknak meg kimondottan ajánlott. A kurkuma és a reszelt citromhéj igazi különleges ízt ad az ételnek. Szerintem a legbigottabb magyar étel rajongó is megkedveli. Merjétek kipróbálni.


No a recept előtt azért egy kis reklám. Görgess tovább lejjebb.
 
                      -----------------------------------------------------------  
 
3 az egyben zöldségtisztító. (3-in-1 Slicer, Peeler, Pulp Separator).
 
Szeletel, hámoz. És ami nagyon jó, hogy a látható lyukakon, ha például az ételhez rozmaring, vagy hasonló szálas fűszernövény kell, akkor a szárat áthúzzuk a lyukon és leválasztja az apró leveleket és nem kell a kis leveleket egyenként letépni. Nagyon jól hámozza az avokádót is. Aki nem hiszi járjon utána. Az ára. 2,95 $ (körülbelül 850 forint). A házhozszállítás ingyenes.
A linkre kattintva megrendelhető. 
És íme fotók róla?


                          ---------------------------------------------------------------
És jöjjön a talán várva várt recept: Sült hal zöldségekkel
 
Hozzávalók (ingredients):
 
-Bab: fél kiló zöldbab
-Bors: 1 teáskanál őrölt fekete bors
-Burgonya: 1 kilogramm közepes méretű burgonya
-Citrom: 1 biocitrom reszelt héja
-Hagyma: 1 közepes fej vöröshagyma
-Hal: fél kiló filézett hal, lehetőleg kockázott
-Kurkuma: 1 mokkáskanál kurkuma. Ne legyen púpozva
-Liszt: 100 gramm durum rétesliszt
-Olaj: 10 evőkanál finomított olaj
-Só: 2 teáskanál tengeri só, vagy ízlés szerint
-Víz: másfél liter víz, kevés sót beletéve
-Zeller: 3 darab zellerszár
Előkészítés (preparing)
 
-A zöldbab végeket levágjuk, a zöldbabot megmossuk és 3-4 centisre szeljük.
-Egy csészébe kimérjük a fekete borsot. 
-A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk.
-A biocitromot megmossuk, megszárítjuk és a héját lereszeljük.
-A vöröshagymát meghámozzuk, megmossuk és finomra aprítjuk.
-Ha a filézett halat egészben vesszük meg, akkor kis kocka szerű darabokra vágjuk. 
-Kimérjük egy csészébe a kurkumát.
-Kimérjük egy kisebb edénybe az átszitált lisztet. 
-Egy pohárba kimérjük az olajat.
-Egy csészébe kimérjük a sót.
-Megmossuk a zellerszárakat és vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés (preparation):
 
-Vegyünk elő egy nagyobb edényt.
-Tegyük bele a borsot, a citromhéjat, a kurkumát, a lisztet, és a sót.
-Tegyük bele a halkockákat.
-Az egészet jól keverjük össze.
-Egy serpenyőbe öntsünk 5 kanál olajat. Ha kevés lenne, pótoljuk még olajjal.
-A halat magas hőfokon süssük aranybarnára.
-Egy kisebb lábosban vizet melegítsünk.
-Amikor forr, rakjuk bele a krumplit és főzzük félpuhára.
-Ha kész, öntsük le róla a vizet.
-Vegyünk elő egy serpenyőt.
-Öntsük bele a maradék olajat. Ha kevésnek tűnik, még adjunk hozzá olajat.
-Hevítsük fel.
-Tegyük bele a zellerszárat és a vöröshagymát.
-Nagyjából 6-7 percig pirítjuk.
-Adjuk hozzá a zöldbabot és a félig megfőtt burgonyát.
-Addig pirítjuk, amíg minden megpuhul.
-(A thaiak a zöldbabot nem sütik szét, ropogós állagúra hagyják. Az hogy ropogós maradjon, nagyjából pont ennyi idő, vagyis 6-7 perc kell)
 
 
-Az összes hozzávalót öntsük össze és a serpenyőben óvatosan jól keverjük össze, hogy a hal ne törjön össze.
-Rövid ideig együtt sütjük.
-Ha kész, tálalható.
Rizzsel tálaljuk.
Special én főtt tésztával fogyasztottam.
Jó étvágyat.
Ha tetszik a receptem, kérlek oszd meg.
Köszönöm, magam és az új ételekre várók nevében.
 
 
                                 -------------------------------------------------------------------
 
Van még egy különleges meglepetésem. Ha valaki lusta a burgonyát megfőzni, majd sütögetni, vagy csak sütögetni, annak ez kimondottan ajánlatos. A neve:
Burgonyasütő zsák mikrosütőhöz.
A házhoz szállítás szintén ingyenes. Az ára: $6.95 (körülbelül 1980 forint). Persze nem csak a burgonya sütésére alkalmas, hanem minden gumós zöldségére is, mint az édesburgonya, cékla és a többi és a többi.
 
Ha érdekel és megvásárolnád, kattints a linkekre:
 
És a fotók róla:
 

Köszönöm, hogy meglátogattátok a blogomat.
Ha tetszett, osszátok meg. Hadd kóstolják meg a többiek is ezt az ételt, no meg hadd próbálják ki a sütőzsákot, amivel a gumós növények süthetők a mikróban. 
 

Szólj hozzá

receptek sültek egytál ételek thai ételek sült hal zöldségekkel