2019. okt 06.

Kalapács mini turné Angliában és Írországban

írta: szucsalfi
Kalapács mini turné Angliában és Írországban

KALAPÁCS: Különleges dalokkal veszik célba a brit szigeteket novemberben!


Négy állomásos miniturné keretében veszi célba a Brit Szigeteket a KALAPÁCS novemberben. Az Ír-szigetet Dublin és Omagh, Angliát pedig London és Manchester városokkal érintő koncertsorozat alkalmával a zenekar Best of Pokolgép Show-val várja a kinti rajongóit, első sorban a kint élő magyarságot megcélozva, de természetesen korántsem leszűkítve, hiszen lelkesen mutatják be a magyar metal-történelem legendássá vált klasszikusait a helyi közönségnek is. Az úton társaik végig a Stress zenekar lesznek, az ír koncerteken továbbá velük tart a Korrózió, az angliai dátumokon pedig a Hundeground is.

✔ KALAPÁCS // Best of Pokolgép Show // Vendégek: Stress, Korrózió
Dublin (IRL) // Fibber Magees // 2019. 11. 14.
www.facebook.com/events/2066329396830189/
✔ KALAPÁCS // Best of Pokolgép Show // Vendégek: Stress, Korrózió
Omagh (UK) // Bogan’s Bar // 2019. 11. 14.
www.facebook.com/events/419179582262656/
✔ KALAPÁCS // Best of Pokolgép Show // Vendégek: Stress, Hundeground
London (UK) // Underworld // 2019. 11. 14.
www.facebook.com/events/2320890774795650/
✔ KALAPÁCS // Best of Pokolgép Show // Vendégek: Stress, Hundeground
Manchester (UK) // Gullivers // 2019. 11. 14.
www.facebook.com/events/348094876135787/


Kalapács József nem szorul bemutatásra a magyar metalos közönségnek, hiszen a '80-as években a Pokolgép élén ő énekelte fel azokat az albumokat, melyekkel a zenekar örökre beírta magát a hazai heavy metal történelmébe - Kalapács hangja hallható a Totális metalPokoli színjátékÉjszakai bevetés és a Metal az ész lemezeken. 1990-ben otthagyta a zenekart és Pokolgép tagokkal létrehozták az Oment, mellyel elkészítette többek között a FeketébenBrutális tangó, vagy a Jelek albumokat, amik szintén a műfaj meghatározó felvételei. 2000-ben, miután megjelent Az első merénylet című korai Pokolgép dalokat tartalmazó album, megszületett Kalapács József saját nevét viselő zenekara, mellyel 9 nagylemezt készített az elmúlt 17 évben, legutóbb a 2018-as Örökfekete jelent meg, ami hamar aranylemezzé érett.

Vendégük a szintén több évtizedes múltú Stress zenekar lesz, akik a korai magyar heavy metal úttörőjeként rengeteg kultikus szerzeménnyel erősítették a hazai színteret. Bár az 1977-es alakulás óta két nagylemez készült el, a zenekar a '80-as években itthon a legnépszerűbb heavy metal előadók közé tartozott, de akkor csak egy 1986-os demófelvételt tudtak felvenni, olyan dalokkal, mint az Acélkerék és a Séta éljfélkor. A Kísértet kastély című első nagylemez végül 1991-ben jelent meg, amit a 2005-ös A tűz még ég című második követett, Lőrincz Tibor énekes pedig a mai napig lelkesen tartja életben a zenekart.

KALAPÁCS természetesen Magyarországon is aktív, október 4-én a Barba Negrában adott koncertet a hazai metalosok számára ikonikus dalokkal, hiszen a zenekar “Életreítéltek best of” koncertje mellett Kalapács József korábbi zenekara, az OMEN tartja Halálfogytiglan című új lemezének bemutatóját Molnár Péter “Stula” énekessel.


 

                                                             Néhány Kalapács nóta

Kalapács - Jekyll és Hyde

Kalapács - Dühös nemzedék

Kalapács - Bűnöm A Rock

Kalapács - Zuhanni kell

Nem maradhatunk fotók nélkül sem. Jöjjön hát néhány nagyon dögös kép Kalapács Józsiról. Bár ez lehet hogy dicsekvésnek hat, de szerencsére ismerem őt személyesen is. Igaz utoljára vagy 10 éve találkoztunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                              És itt a vége, fuss el véle

Szólj hozzá

Kalapács