2017. okt 24.

Moby Dick koncert a KEK-Klubban (Moby Dick Concert at KEK Club in Budapest) - 1990 október, Budapest

írta: szucsalfi
Moby Dick koncert a KEK-Klubban (Moby Dick Concert at KEK Club in Budapest) - 1990 október, Budapest

                                                              Ugass kutya! 

      Hogy hogyan és mikor ismertem meg őket, már nem tudom. De nagyon régen volt. A nagy esemény valószínű Sopronban volt, ahol vagy közönségtalálkozó,- vagy Rice koncert volt. A találka talán a Liszt Ferenc Művelődési Központban, vagy egy közeli kocsmában lehetett.  De az biztos, hogy attól kezdve a Moby Dick zenekarvezetőjével, Göbl Gabival naprakész kapcsolatban voltunk. Bármi kérése, kérdése, ügyes-bajos problémája volt, tanácsra volt szüksége, azonnal hívott, keresett. Ha valami oknál fogva Pesten jártak, első útjuk az irodánkba vezetett. Olyan is volt, mi aludtunk náluk Sopronban, mivel az ott megtartott koncert másnapján kimentünk Ausztriába.  A szülei jó kis magyaros lakomával traktáltak bennünket. 

    A Feró a Garázsban rendesen nyomta is a dalaikat. Húzós, karcos, nyers, tömény volt a zenéjük. Nekem nagyon tetszett. Az első lemezüket valahol külföldön vették fel, de ha jól tudom a keveréssel, a hangzással nem voltak megelégedve, nem úgy szólt, ahogy ők elképzelték és lejöttek a Rocker Stúdióba a Fekete Lyukba. Aztán a hanganyagot a Füxi keverte össze, amire nyugodt szívvel mondhatom, hogy ma is megállja a helyét, hangzása napjainkban is elfogadható. Ugass kutya -dübörögte a daluk. 1990 körül jelent meg és meglepte a szakmát, ilyen vadul, mégis tisztán metal zene előtte nem igen szólalt meg. 

     Néhány száraz adat róluk, 1980-as évek elején alakultak Sopronban és 10 év alatt elérték, hogy a thrash metal műfaj legnépszerűbb zenekarává váljanak. A Göbl Gabi 1988-ban került a bandába és egyből átvette a zenekar vezetését is. Jól csinálta a dolgait, állandóan nyüzsgött. Ennek eredményeként igen sokszor játszhattak a Beatrice előtt. A nagy létszámú közönség miatt hamar megismerte őket az ország rock és metal rajongói. Azután már önállóan vonzottak telt házas bulikat. Innentől kezdve bele mertek vágni sportcsarnokos bulikba is, pedig az nagy rizikó. De a közönség annyira megkedvelte őket, hogy nem kellett félniük a jövőtől. 

    Néhány év óriási sikerekben telt el, aztán jöttek a sorscsapások. Kiadták a Memento című albumukat mely a korai évek dalait tartalmazta, lagymatag heavy metalnak tartotta a közönség. Egy Moby Dick-től nem ilyet vártak, nem is arattak vele sikert. Aztán a zenekar két tagja a Moby Dick mellett megcsinálta a Brazzil nevű formációt. Az 1994-es év végi nagy Moby Dick buli sem alakult jól. Mentes Norbi beteg lett, így hármasban léptek fel. 

     1997-ig húzták, az akkor kijött albumuk szintén nem aratott sikert. És törvényszerűvé vált, hogy 1998-ban megszüntették magukat. Persze néhány év múlva újra startoltat, de mára ennyi elég. Az már egy másik történet. 

A fotók 1990 októberében készültek a Kertészeti Egyetem Klubjában. Erre bulira talán ők is emlékeznek. Hisz a KEK-re nem volt könnyű bejutni.

Jó fotó letöltést.

moby_dick_kek_1990_oktobar000_blogra.jpg

moby_dick_kek_1990_oktobar001_blogra.jpg

moby_dick_kek_1990_oktobar002_blogra.jpg

moby_dick_kek_1990_oktobar003_blogra.jpg

moby_dick_kek_1990_oktobar006_blogra.jpg

moby_dick_kek_1990_oktobar007_blogra.jpg

moby_dick_kek_1990_oktobar008_blogra.jpg

moby_dick_kek_1990_oktobar011_blogra.jpg

moby_dick_kek_1990_oktobar013_blogra.jpg

moby_dick_kek_1990_oktobar014_blogra.jpg

moby_dick_kek_1990_oktobar016_blogra.jpg

moby_dick_kek_1990_oktobar019_blogra.jpg

moby_dick_kek_1990_oktobar020_blogra.jpg

 Egy jó dal. Hallgassuk. Moby Dick: Napot Ő hoz

Szólj hozzá

Moby Dick Sopron Göbl Gábor Thrash metal Liszt Ferenc Művelődési Központ Ugass kutya