2017. okt 16.

Rudán Joe - egy hiteles rocker

írta: szucsalfi
Rudán Joe - egy hiteles rocker

                                               Rudán Joe - egy hiteles rocker.  

      Tegnap Rudán Joe-val beszélgettem. Megköszönte a tabáni fotókat. Jó ideig pletykáltunk. Megmutatott néhány felvételt, régieket, újat. Megmutatta az akusztikus anyagát, amitől lepetéztem, annyira jó. .. Rossz valakit szembe dicsérni, de a hallottak alapján a véleményem az, hogy a hangja kiemelkedő. Nem illik azt mondani, hogy a  legjobb hang, mert azért hazánkban vannak más jó hangú énekesek is, de az biztos, hogy az első ötben benne van. Amikor kell vad, amikor kell lágy, amikor kell karcos. Jól hajlít, jól lebegtet, tud üvöltve is énekelni. És ahogy a külföldi számokat énekli , párját ritkítja. Szóval meglepett, nem kicsit, nagyon.

     Naná, hogy korai éveiből  van emlékem róla is. Valamikor nagyon régen történt, amikor a Ferónak a tiltások miatt az éhenhalás ellen nagyon kellettek a bulik. Sok playback bulit kötöttem neki le. Egyszer Harkányban és környékén voltunk. 3-4 fellépést hozott nekünk össze a Vasas Csabi, aki a magyar pop- rock zene egyik kiemelkedő szervezője. Abban az időben népművelő volt a harkányi művelődési házban. Azóta is tartjuk egymással a kapcsolatot. Sok anyagot küld a Mórickába.

     Viszonylag korán értünk le a művelődési házba. A Csaba mondta, hogy van időnk, üssük el, a közelben van egy jó étterem, menjünk oda át. Együnk, igyunk, vigadjunk, no meg be akar nekünk valakit mutatni. Ez volt a Rudán Joe és az akkori bandája, a Coda. Dumálgattunk, trécseltünk, hoztak nekünk felvételeket, ami aztán a Garázsban sokszor hallható volt. Zeppelint énekeltek, de ahogy  már akkor is énekelték. Beleborzongok. Megőriztem a kapott demókat. Pesten a lakásban valahol még biztos hogy meg van, persze, hogy lejátszható még, vagy úgy nyúlik, mint a takony, az egy más kérdés.

      Ez a történet rég volt, hogy a Feró emlékszik erre, vagy nem, azt nem tudom. Sokszor és sok helyen jöttek oda hozzánk zenészek. Egy kiskunhalasi bulinál például az Ozirisz, no meg még valaki, egy gitáros, kit úgy hívtak, hogy Daczy Zsolt. Rá fél évre már a Bikini zenésze volt.

A  Garázs című műsorban a Feró sokszor beszerkesztette őket. Aztán, hogy ez segített a karrierjükben vagy nem, azt nem tudom. De végülis néhány év múlva már a Coda  a Hobó elő zenekara lehetett a Tabánban!!!

Most Rudán Joe-tól egy nehezen elénekelhető dalt posztolok. A Led Zeppelin: Whole Lotta Love című nótáját.

No, ma megint meséltem, aztán vagy igaz, vagy nem, mindenki döntse el maga.

Vannak még Coda fotóim. Valamikor felrakom. Most csak egy fotót posztolok, de az nagyon jó.

 

https://www.youtube.com/watch?v=1nKcLtCXE-U

 

foto6688.jpg

Szólj hozzá