2018. nov 28.

Egy fiatal magyar művész: Rózsás Szilárd (A young Hungarian artist: Szilárd Rózsás)

írta: szucsalfi
Egy fiatal magyar művész: Rózsás Szilárd (A young Hungarian artist: Szilárd Rózsás)

Érdekes videóra akadtam. Megosztom veletek, hisz talán nektek is tetszik. Mikulás és Karácsonyi témájú portrékat, karikatúrákat láthattok rajta, amiket megrendelhettek pólókra, pulóverekre, ruháitokra. 
Aki mindezt "elkövette" az Rózsás Szilárd. A választék nagy, akár sztárokról is és akár magatokról, vagy magánszemélyekről is készít humoros portrékat.
Ezen az email címen rendelhettek tőle: szilartrosenthal@gmail.com
Szilárd kitűnő rajzos, portrés és karikaturista, de ezenkívül még igen sok dologgal foglalkozik, úgy mint dalt szerez, operatőrködik, filmet vág, zenél, énekel, ír. Kiteljesedett életet él.  
Képző- és Iparművészeti Szakközép iskolába járt, majd tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen folytatta. 
Művészneve SzilArt. Bemutatok tőle néhány portrét és karikatúrát.

 

 

 

 

 

Néhány gondolat a művésztől, pályáját így aposztrofálta:

SzilArt művésznéven dedikálom a karika-túráim. Túrázok a karikákban, gömbökben, mivel hetero vok. Szeretem a disznóságokat is, mivel bármennyire is szeretnék, nem tudok vegetáriánus lenni. Szóval van sok disznó poénos karikatúrám… ám főként a szexualitás domborodik ki bennük. Remélem, hogy aki megnézi, az is domborodik, a szép nők láttán! Ennyit röviden rólam, hamarosan járhatunk a hóban…

Nézzük meg, hogy más műfajokban mit alkotott:

SzilArt: Az élet véges


Dalai közül is kiválasztottam néhányat:

Erről a dalról így nyilatkozik: Ez a dal egy álomból született. Som Lajos szellemével találkozhattam álmomban. Mert mi is az álom valójában? Képzelet? Hogyan lehet tökéletesen elképzelni olyasmit, ami soha nem történt meg a valóságban? Az álmok bizony valósak,szerintem! Som Lajos még életében a Facebookon ismerősöm volt. Többször chateltünk 2010-11 körül. Akkoriban tervezték Szakács Lászlóval, Slamóval és Csákváry Lászlóval, hogy visszatér a színpadra. A zenekaruk neve StOrM volt. Én átküldtem neki pár rock dalomat. Majd miután meghallgatta, ezt írta: Hát, te sem tudsz énekelni, mint a Sanyika XD. Úgyhogy nem lettek StOrM slágereim. Viszont van már több mint 500 dalszerzeményem, aki szeretné meghallgatni és esetleg felhasználni valamelyiket a médiában, vagy koncerteken, kérem keressen: Szilárd Rózsás ( SzilArt ) Facebook felhasználót ! Köszönöm !

Itt egy másik dal is:
A dal egy 2011-es álomból készült. Az álomban egy vadi új dalt énekelt a fiatal kori Vikidál Gyula, D.Nagy Lajos, Pohl Misi. Valamint a zenét olyanok játszották, mint a P. Box tagok, pl. Bencsik Sándor, vagy Slamó, és még sokan mások...Ha valaki tud magyarázatot adni, hogy hogyan lehetséges az, hogy soha nem hallott tökéletesen hangszerelt új dalt hall és lát az ember, akkor kérem, hogy írja a kommentbe ! Köszönöm.
 



Aztán korunk ismert zenekarával is van közös projektje:

WellHello & AK26 (feat.SzilArt) - Hogy...

 

Nézzétek a videót légyszi, és osszátok a Facebookon, és ahol csak lehet! Köszönjük Nektek! Peace


És még ezeket is érdemes róla tudni:
Írt 33 forgatókönyvet, amiket akár angolra is le tud fordítani, ha szükséges lenne. Az Oscar díjas Udvardy Anna producernővel is dolgozott együtt. A producernő olyan jónak találta az írásait, hogy megbízta az 56-os gyerekkori élményei forgatókönyvének a megírására.

Az ilyen aktív művész életet élő fiatalok a nagy Amerikában már igen gazdagon tölthetnék életüket valamelyik tengerparton, de hazánkban azért ez nem így van. Ő is várja a nagy szerencsét, ami állítólag ha nagyon beleképzeli magát az ember, akkor talán eljön. Segítsünk neki ebben, osszátok meg ezt a blogot. hogy ezzel is többen ismerjék meg.

Apropó és még nem is szóltam arról, hogy kitűnő festőművész is. Álljon itt egy alkotása, amit 18 évesen alkotott. Szép jövőt jósoltak neki.

Ha tetszik az anyag, kérünk titeket, hogy osszátok meg, hogy Sziárdtól minél több ember tudjon nyomtatott Mikulás és Karácsonyi pólót venni.
Van egy másik blogom is, sok érdekes anyaggal. ha van kedvetek, nézzetek be oda is hozzám:
http://szucsfredi.blogspot.com

Szólj hozzá

karikatúrák filmek videók fotók rajzok SzilArt Rózsás Szilárd