2017. nov 06.

ColorStar

írta: szucsalfi
ColorStar

                                               Egy kicsi fény a ColorStartól!

Már nem is merem leírni, hogy ez is egy régi Móricka anyag. De elolvasni és meghallgatni a velük készült interjút, ma sem unalmas.  

1996-ban alakultak. Nevüket e Kádár korszak egyik televíziójának nevéből merítették. Nekem is ilyen TV-m volt. Műfajukat nehéz besorolni, talán elektronikus világzene a legjellemzőbb rá. Az viszont biztos, hogy ezzel a zenével a világ jelentősebb részeire is eljutottak. 2016-ban voltak húsz évesek. 

A ColorStar 'Solarize' című album anyagának bemutatása 2014 Szilveszterén történt, de a banda ezzel nem elégedett meg, 2015 január 30-án megismételték.

A csapat két tagja Keleti András és Máté Szabolcs azt mondja a hangulat kissé tüzesre sikerült, de jó értelemben.

--Volt egy hosszú és küzdelmes munka, ami a lemezzel telt, és utána hosszú és küzdelmes munka, ami a lemezbemutatóra való felkészüléssel telt, tehát volt mögöttünk fél év intenzív munka, és sok-sok aggódás, izgulás, hogy mi hogyan legyen... Éreztük a koncert kezdés előtt, hogy most kicsúcsosodik ez a sok minden, amit eddig beleöltünk - meg volt ez a kicsit ünnepélyes hangulat, hogy ennek most itt robbanni kell. Felpörgette a dolgot az, hogy mindegyik dal megállta a helyét így elsőre úgy, hogy az eddigi pályafutásunk legjobb dalai közé ékeltük be. Kicsit az is volt az izgulásunk tárgya, hogy ez a sok új szám, mennyire fogja egyszer-egyszer megültetni a koncertet... Nem ültette meg, sőt!"

--A Solarize című dalhoz magyar szöveg is készült, Kicsi fény a címe, ami az albumon is szerepel, mint bónusz track. Nem lehet tudni, hogy lesznek-e a későbbiekben még magyar nyelvű ColorStar dalok, ez is véletlenül született, mondja Keleti András: "Ültem a próbateremben, és elkezdtem valahogy dúdolgatni a dallamát, és azt éreztem, hogy van a fejemben valami, ami magyarul szól bennem ez ügyben... Végig hangszer szerűen fogtam fel a szöveget a megíráskor, hogy minden szónak legyen egy zenei csengése, és folyamatosan ússzon a szöveg - mögötte derengjen az értelem, de az első réteg zenei legyen, ez vezetett az egészben."

A teljes interjút most és itt meghallgathatjátok. A műsor címe: Hallgass hazait! - és tényleg, miért ne?!

 

 

Egy dal tőlük: Forog a világ 

 

colorstar.jpg

Szólj hozzá

Keleti András ColorStar Máté Szabolcs