2017. okt 27.

Sztárok között: Bajor Imre, Bálint Antónia, Bódy Magdi, Horváth Charlie, Lajsz András, Somló Tamás, Szolnoki Péter (Between Hungarian stars)

írta: szucsalfi
Sztárok között: Bajor Imre, Bálint Antónia, Bódy Magdi, Horváth Charlie, Lajsz András, Somló Tamás, Szolnoki Péter (Between Hungarian stars)

                                     Press conferences (A sajtótájékoztatók) 

     Valamikor egy rendezvényt, koncertet, nehezebben lehetett eljuttatni a közönséghez, mint  napjainkban. A mai korban a rendezvény dátumát felrakják az internetre, Facebookra, Twitterre meg a többire és megosztják, a beharangozó hír pedig szabadon száll az éterben. És eljut kismillió emberhez. 

     Régebben a koncertek legfontosabb esemény-beharangozója a sajtótájékoztatók voltak. Ide meghívták a jelentős és nem jelentős újságírók java részét meg a rendezvény főszereplőit és a jelentősebb magyar hírességeket. Aztán másnap-harmadnap a lapok vagy írtak róla, vagy nem, a TV-k vagy leadták vagy nem. 

    A fotósoknak, újságíróknak nem csak a friss hírek miatt voltak ezek fontosak, hanem amiatt is, hogy agyon lehetett enni magukat, hisz a sajtótájékoztató vége mindig traktálás volt. Szabad étel és ital fogyasztással járt együtt. A gazdagabb cégek a hideg szendvicseken kívül főtt ételeket is tálaltak, a szegényebbek csak hideg tálakat, amik legalább olyan jók, mint a főtt ételek, a legszegényebbek meg pogácsát és sós ropit tettek ki az asztalra, ja és az elmaradhatatlan mogyorókat. 

     Ha a média munkások jól figyeltek, akkor naponta mehettek sajtótájékoztatókra, egy nap akár többre is, és ezzel a napi étkezésük egy része is meg volt oldva. Én is sok eseményre elmentem.

      1.: tényleg jó volt a sok finomságot befalni, megenni.

      2.: jó volt hírességeinkkel személyesen találkozni.

      3.: esküszöm, hogy ahol megjelentem, arról a lapjainkban mindig írtam. 

     Aztán néha a média szakemberei picit túl is lőttek a célon. Úgy belelendültek az ingyen kajába, hogy egy picit raktak a táskájukba és a zsebeikbe is belőle. Jól jött az otthon a családnak vacsorára. Erre persze felfigyeltek a szervezők is  és volt néhány újságíró, akiket sehová nem hívtak meg, vagy kitiltották.  Áldott aranykor, nem tudom, hogy napjainkban is van-e rá lehetőség, nem tudom, hogy egyáltalán tartanak -e még sajtótájékoztatókat?!. 

    Egy régi sajtótájékoztató fotóit fogjátok látni. Igaz, hogy nem újságírókról készült fotókat posztolok, hiszen ki kíváncsi arra,  hanem néhányat a magyar sztárvilág hírességei közül. Ha a nevekben tévednék, javítsatok ki.  És lássuk a névsort: 

--Bajor Imre

--Bálint Antónia

--Bódy Magdi

--Horváth Charlie

--Lajsz András mesterszakács

--Somló Tamás

--Szolnoki Péter

Ennyi sztárt ritkán lehet együtt látni. Sajnos ketten már nem élnek közülük. 

     Mindenkinek jó fotó lementést kívánok, úgy a képen lévőknek, mint a rajongóiknak. Ja, és békés, szép napokat.

dsc_7332-1-1_blogra.jpg

dsc_7337-1-1_blogra.jpg

dsc_7341-1-1_blogra.jpg

dsc_7345-1-1_blogra.jpg

dsc_7352-1-1_blogra.jpg

dsc_7354-1-1_blogra.jpg

dsc_7355-1-1_blogra.jpg

dsc_7360-1-1_blogra.jpg

dsc_7362-1-1_blogra.jpg

dsc_7364-1-1_blogra.jpg

 

És jöjjön a kedvenc dalom egyike. Horváth Charlie: New York, New York:

Szólj hozzá

Bajor Imre Somló Tamás Bálint Antónia Horváth Charlie Szolnoki Péter Lajsz András Bódy Magdi