2017. okt 26.

Az Androdéma törzs (The Andromeda Strain) - 2008

írta: szucsalfi
Az Androdéma törzs (The Andromeda Strain) - 2008

                              Végre egy jó sci fi film

 

     Szeretem a játékfilmeket, főleg a sci-fit. Évente több tucat sci-fit forgatnak, de a java része thrash. Nézhetetlen. Pocsék. Csak mazochisták élvezhetik. Egy kézen meg lehet számolni az évente megjelenő termésből a jókat.

     Én véletlenül egy régi sci-fi filmre akadtam. Címe: Androméda törzs. Gondoltam belenézek, ha jó végignézem, ha nem jó, akkor szkennelem a Flipper Öcsit ábrázoló negatív filmjeimet.

     A mese úgy kezdődik, hogy valahol Amerikában 2 ifjú szeretgetni akarja egymást. Ám mielőtt belemélyednének e földi jót ígérő akcióba, egy műhold száguld el a fejük fölött és zuhan le a közelükben. Az egy természetes emberi kíváncsiság, hogy megnézzék, hogy mi is lehet ez. Végül nem csak megnézik, de a kisteherautójuk platójára is felrakják és lefedik. Nem sokra rá megérkeznek a katonaság emberei, és a lezuhant műholdnak a hűlt helyét találják. De mivel a műholdon jeladó van, így követni tudják. És egy kis városban meg is találják. Ám mást is találnak, sok sok sok hullát. Egy megrémült férfi rohan feléjük és segítséget kér, de közben a két katona is a vírus áldozatává válik, és elhagyják földi por hüvelyüket. Mint később kiderült, a vírussal történő találkozás halálozási aránya szinte 100 százalék.

     A katonaság elindítja a Futótűz akciót, ami azt jelenti, hogy begyűjti az ismert, a legjobbnak tartott  biológusokat, vírus kutatókat.

   A lezuhant NASA műhold sorsát, no meg a benne lévő idegen identitás  történetét itt megszakítom, hisz nem akarom, hogy az esetlegesen nézővé vált olvasóim közül akárki is megtudja a végét. Akkor nem lesz érdekes.

    Aztán mint minden filmnél itt is vannak ellentmondások. Egyet említek: azt a túlélő urat, akit a vírus nem támadott meg, megtalálják. A túlélő rájuk támad, leütik és beviszik a katonai laborba vagy kórházba egy szintén túlélő bébivel. A fura, hogy a férfit nem kötözik le, pedig a biztonság érdekében ez lenne a legfontosabb. Látszik, a forgatókönyv író nincs tisztában néhány szituációval. Eszébe sem jut, hogy a túlélő akár rejtetten is megfertőződhetett és a baj később jelentkezhet, de nem, ráadásul egy légtérbe zárják a kisbabával.

    Na de ne kekeckedjünk. Ahhoz képest, hogy szinte ismeretlen, vagy másodrangú színészekből verbuvált csapattal forgatták le a filmet, jó film született. A sztori az megszokott, kiszámítható, de ennek ellenére van a filmben egy naiv báj, sárm, és feszültség van a film végéig. Engem lekötött, egy ültő helyemben néztem végig a két DVD-t.

    Azt meg hogy az Androméda törzzsel mi lesz, győz-e a más dimenzióból idejövő 'vírus' vagy nem, azt nem árulom el. Így okotok van megnézni.

     A rendezőt, Mikael Salomont dícséret illeti. Tisztességesen megcsinálta a filmet. És a főbb szereplők is megérdemlik hogy nevesítsem őket: Benjamin Bratt, Eric McCormack, Christa Miller, Daniel Dae Kim, Viola Davis

Felrakok néhány fotót is a filmből.

az-andromeda-torzs--dvd-111115.jpg

benjamin_brett_mv5bmjezodq5mzawof5bml5banbnxkftztcwotu5ota3mq_v1.jpg

daniel_dae_kim_mv5bmti3odg0otewn15bml5banbnxkftztcwnty5ota3mq_v1.jpg

eric_mccormach_mv5bmtm1mjezmzcxmv5bml5banbnxkftztcwmdy5ota3mq_v1.jpg

mv5bmtricky_schroeder_kxotaxnda0nv5bml5banbnxkftztcwoda4mtu5mq_v1_ux214_cr0_0_214_317_al.jpg

p9104449_b_v8_aa.jpg

 

És nézzétek meg az előzetesét:

 

 

Szólj hozzá

Filmajánló Az Androméda törzs The Andromeda Strain