2017. okt 08.

Sioux City Park - Gran Canaria Island

írta: szucsalfi
Sioux City Park - Gran Canaria Island

 A Kanári-szigetek egy gyönyörű sziget-csoport. Kisebb-nagyobb szigetekből áll. Hogy melyik a legjobb, melyik a legszebb, az szubjektív megítélés kérdése. Kinek a pap, kinek a papné, esetleg pap farka? (Korunkban minden lehetséges). Szerintem mindegyik sziget gyönyörű. A barátaimmal mi ekkor a Grand Canarian szigeten elterülő Playa De Inglesbe mentünk. Azt hiszem, hogy mintegy 6 órás repülés után szálltunk le a reptéren. Vegyes repülőterük van, a katonai gépek is innen szállnak fel és a közelben van egy támaszpontjuk. Védtek bennünket, pedig akkor még nem is volt napjaink elrettentő terrorizmusa. Vad hegyi utakon vezetett az út a repülőtérről.

 

Playa de Ingles már egybeépült Maspalomassal.  A Hotel Riuban szálltunk meg, ami közvetlenül a homokdünék mellett fekszik. Nagyszerű hotel, kitűnő reggelivel. Sok szabadidős program-lehetőség volt és van, de nyilván a legfontosabb a tengerpart, a napozás. Sivatagos területen gyalog kell a homokbuckák között tappancsolni, de erről részletesebben később, illetve máskor. Nézzük meg, hogy milyen szabadidős program lehetősége van az üdülővárosnak. Vajon mivel fogjuk eltölteni a két hetet. 

Van 2  vidámparkja, gyerekeseknek kötelező program. Van kaszinója, a sok pénzűeknek kötelező itt elszórni a vagyont, esetleg a feleséget is. Van két szabadidőközpontja (ma már több van, ez akkor volt amikor mi ott voltunk), az egyik ilyen központ bárokkal, komoly heteró-, és meleg mulatókkal várja a publikumot. Itt az élet éjfélkor, illetve hajnalban indul el és eltart délelőttig. Meglepőek a nyitvatartások. Van amelyik éjfélkor nyit, de szinte minden órában kinyit egy. A vendégsereg meg vándorol egyik helyről a másikra. Ha valaki nem álmos, még hajnalban és reggel is talál züllésre alkalmas helyet, meghát inni kell. Valljuk be, egy nyaralás nem tisztességes hányás nélkül, főleg ha magyar emberről van szó. Ez olyan férfias..

 

Aztán van  Fűvészkertjük, azt hiszem kettő is. Ezt a prűdebbeknek ajánjuk, csak hogy a tengerparti napozás és kocsmázás mellett nekik is legyen kulturális programjuk. Aztán bőven van Szuperkmarket, Shoping Center és piac is. Mint tudjuk ezek számítanak a legfontosabb nyaraló programnak, hiány érzete van az embernek, ha nem vásárol össze kilószámra valamilyen kacatot. És milye is van még? Ja, igen, ... kismillió hotelje, szállodája, panziója, meg  hát McDonaldsza.

 

De a szigeten ezen kivül is találhatunk érdekességet. Az egyik ilyen a Sioux City, ami egy western falu, 43 lakossal, látványos showkkal, bemutatókkal. Playa de Inglesztől nincs túl messze. Emlékezetem szerint nagyjából egy óra alatt odaértünk. Talán több órás programnak is megfelel. 6 napot vannak nyitva . De vigyázni, nem egész nap. Általában délelőtt 10.00 - től 15.00 óráig, szombat vasárnap 10.00-től 16.00 óráig üzemelnek. Hétfőn zárva. Hétfőn a lelőtteket temetik, meg a megskalpoltakat.

 

Tiszteletre méltó, hogy a hegyoldalban egy komplett wesztern várost építettek fel. Van itt minden, indián jurták, tipikus western épületek, sátrak, postafiók, bankok, lövöldözés, temetés, sheriff hivatal, rossz emberek, még rosszabb emberek, lovak, marhacsorda, lópatkoló, templom és kupleráj. Tökéletes az illuzió. Én nagyon jól érezetem magam itt. Mindenben rész vettem, csak lóra nem ültem. Végignéztük a műsort, a lövöldözést, a temetést, főztönk, indián ételt ettünk, és hát talán más nem is igen kell egy magyar embernek. A lényeg mindig az amit azt hiszem hogy a GM 49 is megénekelt, hogy tele a has. A bemutatót többször megismétlik. Már nem emlékszem, hogy óránként vagy két óránként. A várakozás alatt kávézhatunk, piálgathatunk, a jó kis spanyol sör, még mindig hivogat. Amúgy felmerült bennem a gondolat: az indiánok valamikor a maguk korában vajon kávéztak?

Nagyon hamar eltelt az a 3-4 óra míg ott voltunk. Néha még ma is eszembe jut, merengek róla, hivogat.

 

És végül a protokoll, szokásos záró regém: ezt a programot mindenkinek ajánlom, gyereknek, felnőttnek, öregnek, nőknek-nak és férfiaknak-nek. Ha a Kanárin nyaralnátok, a wesztern- és indián falut és a bemutatót mindenképp nézzétek meg. A belépő árára már nem emlékszem, de mit számít az egy nyaralónál?!.

 

 

Uff, én beszéltem 

Szólj hozzá