SZUCSALFI MAGIC WORLD

Minden, mit átéltem, minden, mit kedvelek.

2018. dec 16.

Irány a Ko Larn szigetek

írta: szucsalfi
Irány a Ko Larn szigetek

A nagy thaiföldi nyaraló városhoz, Pattajához legközelebb a Ko Larn szigetek vannak. Ez egy sziget csoport.

Több kis szigetből áll, úgy mint a névadó Ko Larn és a körülötte elterülő Ko Sak, Ko Khrok, Ko Lum, Ko Phai, Ko Manwichai, Ko Klungbadan és Ko Lueam Noi. 

Mindegyikhez el lehet jutni kis magán hajókkal, de a legnépszerűbb sziget a maga kis öbleivel a Ko Larn sziget. Itt szezonban a partok úgy tele vannak turistákkal, hogy néha ki lehetne tenni a megtelt táblát. 

Hangulatos kis éttermek, kocsmák, shopok, szállások várják a vendéget. És itt még a víz nagyon tiszta. Le lehet az aljára látni. Természetesen ott is lehet aludni. Szinte nincs is olyan Pattajára érkező turista, aki még ne járt volna itt, beleértve a magyarokat is. 

Én ...
Tovább Szólj hozzá

utazás nyaralás Thaiföld Pattaya Ko Larn szigetek

 tripleclicks.com
Potato Express Washable Microwave Cooker Bag — $6.95 (Save 18%!)
Get perfect baked potatoes in just 4 minutes with the Potato Express Washable Microwave Cooker Bag ! Capable of cooking 4 large potatoes to steamy perfection at one time, the Potato Express is made from durable, washable polyester fabric and can also cook corn on the cob, bread, tortillas, and more perfectly and quickly in your microwave. Set...
Get perfect baked potatoes in just 4 minutes with the Potato Express Washable Microwave Cooker Bag! Capable of cooking 4 large potatoes to steamy perfection at one time, the Potato Express is made from durable, washable polyester fabric and can also cook corn on the cob, bread, tortillas, and more perfectly and quickly in your microwave. Set of two.
6.95 USD InStock
2018. dec 15.

Házi joghurt indiai módon

írta: szucsalfi
Házi joghurt indiai módon

Tüzesen süt le a nyári nap sugára, az ég tetejéről a Frédi bá'ra. Fölösleges dolog sütnie oly nagyon, hisz a Frédi bá'nak így is nagy melege vagyon. (Nagy költőnk után szabadon).

 

Szóval a kínos rímek után vágjunk bele a mai mondandómba. Ismét oktatlak benneteket. Bevezetlek titeket a házi joghurt készítés titkaiba.

 

De azért még előtte megosztok néhány gondolatot. Én Thaiföldön lakok.

Thaiföldön a tejtermékek úgy 10-15    éve törtek be a piacra. Annak ellenére, hogy a thaiok emésztőrendszere más mint az európaiaké. Az ők emésztőrendszere a tejet nem tudja jól feldolgozni, hisz ősidők óta tej nélküli életet éltek. Szóval a    szervezetük a tejet határozottan nem kultiválja. 

 

...
Tovább Szólj hozzá

egészség ételek italok joghurt házi joghurt anticandida india joghurt

2018. dec 14.

PUMPKIN BEETROOT SOUP (SÜTŐTÖKÖS CÉKLA LEVES) (ซุปหัวไชเท้าฟักทองอาหารฮังการี)

írta: szucsalfi
PUMPKIN BEETROOT SOUP (SÜTŐTÖKÖS CÉKLA LEVES) (ซุปหัวไชเท้าฟักทองอาหารฮังการี)

 

                                SÜTŐTÖKÖS CÉKLA LEVES
Magyar étel
4-6 főre
Nyelv: magyar-angol-thai próbálkozás
Ez egy érdekes leves. Egytálételnek is megfelel. A sült sütőtök és a sült cékla összeturmixolt leve adja meg az alapízt. A füstölt szalonnakockák és a húsos sonka egészen különös ízharmóniát varázsol azoknak, akik hajlandóak ezt a receptet elkészíteni. A benne lévő zöldségeket variálhatjuk, de az alapja mindenképp a megsült cékla és sütőtök összeturmixolt leve. Kenyérrel egytálételnek is megfelel. És ráadásul viszonylag könnyű étel. Mindenkinek azt javaslom hogy az ünnepek előtti napon elő a lábast és az ünnepi ételek egyik fogása is lehet, még akár Szentestén ...
Tovább Szólj hozzá

ételek magyar ételek Sütőtökös cékla leves

2018. dec 11.

Pattajai hétköznapok

írta: szucsalfi
Pattajai hétköznapok

Pattaján a Central Festival nagy áruház Beach Road felőli oldalán gyakran vannak rendezvények.

Van amikor csak megnyitnak egy szabadtéri sörözőt minden program nélkül, de azért általában esténként műsor is dukál hozzá.
 
Főleg populáris zene megy, de a műfajon belül a legnagyobb thai sztárok is fellépnek.
 
Persze van amikor dzsessz zene megy, van amikor rock. Igaz csak thai zenekarok lépnek fel, de ezek a programok az arra sétáló nem thaiakat is oda vonzza.
 
 
 
Ilyenkor az ember elüldögél az asztaloknál, élvezi a jó zenét, a jó időt és iszogatja a jó hideg Chang sört. Mindig annak a sörét árulják, aki megszponzorálja a rendezvényeket, a kocsmázó napokat. Vannak Chang, Leo és más ...
Tovább Szólj hozzá

Pattaja Central Festival thai fotók

süti beállítások módosítása