2018. sze 04.

Coffee Break Pattaya ( "Coffee Break Pattaya" kávézó a hegy tetején)

írta: szucsalfi
Coffee Break Pattaya (   "Coffee Break Pattaya" kávézó a hegy tetején)

 

Ömlik az eső, dörög, villámlik. Valószínű, hogy a város alacsonyabb részeit már elöntötte a víz, de én egy hegy oldalában lakok, ide még a cunami sem tudna feljönni. Hogy hogy kerültem pont a hegy oldalára? Egy barátom lakhatásra olyan helyett keresett, ahová a cunami már nem ér fel. Pont ekkor volt az Ázsiát megrengető nagy cunami, amikor nagyon sokan meghaltak. Így aztán jó néhányan itt, a szelíd lankákon vettünk magunknak lakást.
 
Szóval ömlik az eső. Azt csak az tudja elképzelni, hogy milyen is a trópusi eső, aki átélte. Viszont ez a legszebb idő az írásra.
 
Néha, ha kedvem szottyan, felmegyek a Buddha hegyre, majd onnan át a másikra, a Pratumnak hegyre. Ráadásul szerencsém van, közel vannak hozzám.
 
Jó magas emelkedő és lépcső vezet fel, de az izzadás, lihegés, zihálás, a fáradtság megér ennyit, hisz innen gyönyörű a városra a kilátás. Persze fel lehet menni motoros taxival és tuk tuk taxival is.
 
Ezen a hegyen működik a Haditengerészet rádiója és egy monumentális szobor a thaiak nemzeti hőséről is és itt található a "Coffee Break Pattaya" nevű kávézó..
 
Egy minibuszt rendeztek be és a hegy tetején tartó oszlopokon kialakítottak egy kávézót. Innen gyönyörű a kilátás, az egész várost belátni, de ezt a fotókon is látjátok. Büfé árukat is árulnak, palacsintát, mézes édes sült kenyeret, sült krumplikat, meg sok mást. Nekem legjobban az Édesburgonya golyócskák (mini fasírt) ízlenek, nem tudok betelni velük. 
 
És ami nem megvetendő, hogy a presszó kávé, a hot mokka, a capuccinó 35 bahtba kerül. Ennél olcsóbb kávézót Pattaján talán nem is lehet találni. Jó,... hazudtam, illetve szellentettem. 
 
Minden minibusz kávézóban nagyjából ennyi az ár. De nem ilyen a kilátás. Viszont ezek az olcsó kávázók igen gyatra kávét árulnak. Nem úgy ez a hegyi kávézó. Megdöbbenésemre iható a 'presszó kávé' is és egész jó a 'hot mokka'.
 
Még egy nekem tetsző dolog is van a Coffee Break-ben. Cicák, csirkék, tyúkok járkálnak a vendégek között. Felülnek a fákra is, a cicák meg az asztalra. Persze arra azért vigyázni kell, hogy ne üljünk a fán pihenő baromfik alá, mert még ha valaki nem szimpatikus nekik, akkor a fejére pottyantanak.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Szokásomhoz híven dalokat is osztok meg. Most is így teszek. Következzen néhány thai pop rock nóta.
 

ROOM39 - บอกตัวเอง Feat.โป่ง ปฐมพงศ์ (โป่ง เหล็กไฟ) Hihetetlen, de 104 435 929 nézték meg.



 
 

เฮ็ดทุกวิถีทาง : เบิ้ล ปทุมราช อาร์สยาม Feat.ก้อง ห้วยไร่. Ezt a dalt pedig eddig 169 346 710 nézték meg.

Boom Boom Cash - สาธุ (Feat. ลำไย ไหทองคำ). Erre a dalra pedig eddig 91 313 263 kattantak rá.

Ja, és a 'boom boom' szlengben itt dugást jelent.

 

 

Szólj hozzá

Thailand Pattaya Szűcs Alfréd Coffee Break Pattaya Buddha Hill-Pattaya Pratumnak Hill-Pattaya DJ Tukta FM 104.75 Navy Radio Pattaya ROOM39 เฮ็ดทุกวิถีทาง Boom Boom Cash