2017. okt 26.

Flipper Öcsi (Jeszenszky Béla Tibor) a meg nem értett sztár.

írta: szucsalfi
Flipper Öcsi (Jeszenszky Béla Tibor) a meg nem értett sztár.

                                          A jók korán mennek el! 

      Archívumomból előkerült néhány Flipper Öcsi kép. Végre egy olyan sztárról posztolhatok fotókat, akivel személyesen soha nem kerültem kontaktusba. De voltam olyan bulikon ahol ő is ott volt, általában stábszobákban, egymásnak senki nem mutatott be bennünket, így aztán a személyes haverkodás elmaradt. 

      Nehéz róla bármit írni, élete nyitott könyv a rajongói előtt. És ma sem érti senki, hogy miért ilyen fiatalon vesztette őt el a magyar pop szakma. Rajongói nem felejtik, dallamos, vidám dalai még mindig a szívükben élnek.

       1962-ben született Dunaújvárosban, de korán felköltöztek Budapestre. 1996-tól pesti tanároknál képezte magát. 

    Rövid élete során maradandót alkotott. Olyan zenekarokban játszott mint a Hungária, Dolly Roll, Step. Az ének mellett mindhárom bandánál jó néhány sláger is a nevéhez fűződik. A Stepből 1990 tavaszán kilépett. Szólista lett. Még ugyanebben az évben megjelent első szólólemeze 'Homokot szór a szemembe' címmel, amit még kettő követett. A Steppel 4 albuma jelent meg, a Dollyval 5 és a Hungáriával 2. Aki megismerte, egy életvidám bohém srácként emlékszik rá. Olyan dandy-s volt. 

    2001-ben ismét egy albummal rukkolt ki. Ám az üresjáratok, az egyedüllét, a karrier megakadása, a meg nem értés őt is az alkoholhoz vezette, mint oly sok zenészt. A sikertelenséget, a színpad hiányát, a társ és barát nélküliséget nagyon  nehéz elviselni. Végül az alkohol lett a legjobb barátja. Próbált belőle kikecmeregni, próbált hozzá segítséget kérni, de már késő volt. 2008 november 25-én egy kórházban elhunyt. 

Remélem a fotók híre eljut a rajongóihoz és sokan letöltik.

 

flipper_ocsi_1989_marcius001.jpg

flipper_ocsi_1989_marcius002.jpg

flipper_ocsi_1989_marcius006.jpg

flipper_ocsi_1989_marcius007.jpg

Szólj hozzá

Flipper Öcsi