szucsalfi magic world

Minden, mit átéltem, minden, mit kedvelek.

2017. okt 31.

Currys csirke (Jashya Curry)

írta: szucsalfi
Currys csirke (Jashya Curry)

                                             Jashya Curry (Tibetan food)

                                             Recipe language: English and Hungarian

Tibet mindig is egy misztikus hely volt. Más kiskoromban is csak rejtélyeiről szóltak a  regék, a titkos buddhista beavatási szertartásokról, a tibeti gyógyítók csodatetteiről, a leélt hosszú életükről és még sok sok mindenről. De elképzelni sem tudtam hogy egy ilyen meditatív nép mit ehet, mit ihat?.

Vagy 3 éve Chiang Maiban jártam. A város tele van nagy könyv antikváriumokkal. Betértem az egyikbe és már jó órát bogarásztam a polcok között. Megdöbbenésemre volt néhány magyar nyelvű könyv is. Nem messze a magyar könyvektől volt a ...

Tovább Szólj hozzá

 tripleclicks.com
Potato Express Washable Microwave Cooker Bag — $6.95 (Save 18%!)
Get perfect baked potatoes in just 4 minutes with the Potato Express Washable Microwave Cooker Bag ! Capable of cooking 4 large potatoes to steamy perfection at one time, the Potato Express is made from durable, washable polyester fabric and can also cook corn on the cob, bread, tortillas, and more perfectly and quickly in your microwave. Set...
Get perfect baked potatoes in just 4 minutes with the Potato Express Washable Microwave Cooker Bag! Capable of cooking 4 large potatoes to steamy perfection at one time, the Potato Express is made from durable, washable polyester fabric and can also cook corn on the cob, bread, tortillas, and more perfectly and quickly in your microwave. Set of two.
6.95 USD InStock
2017. okt 31.

P. Box

írta: szucsalfi
P. Box

                                                    Mindhalálig P. Box.

Kedvelt zenészek szuper group-ja. Legendás nevek játszottak benne. Sajnos az évek során sok volt a tagcsere is. Legnagyobb csapás a Cserháti Pitya halála és Bencsik Samu disszidálása volt. Talán nem is lehet egy ilyet túlélni.

 

Aztán ezen a néven zenekarok alakultak, kimúltak. De a debreceni P. Box ezeket a viharokat túl élte, ráadásul ebben játszott a Cserháti Pitya is. Így aztán a szellemi örökség őket illeti. Cserhátit volt szerencsém ismerni, hisz a PIK (Csepeli papírgyár klubja) volt a P. Mobil próba terme, raktára és klubja. Ezért aztán gyakran találkoztam vele.

 

Jó volt néhány évvel ezelőtt hallani, hogy  a Hammer ...

Tovább Szólj hozzá

P. Box

2017. okt 31.

Dinnyés József

írta: szucsalfi
Dinnyés József

                                  Dinnyés József (hungarian song singer). 

                                                      Egy magyar trubadúr. 

     Még meg sem hozta a gólya, de volt már protekciója. A szobrát látva ez a régi gunyoros dal jutott eszembe, hisz szobrot élő ember ritkán kap. 

     Persze  miért ne érdemelte volna meg. Az egyik legismertebb és legrégebb óta színpadon lévő dalíró, ahogy ő szokta mondani: daltulajdonos. Szegedről nagy utat tett meg, míg eljutott a hírnévig. 1948 augusztus 4-én született és Szegeden is járt az oskolába. Családos. 

     1963-tól kezdett énekelni és Szeged legismertebb trubadúrja lett. 1966-tól ...

Tovább Szólj hozzá

Dinnyés József

2017. okt 30.

Udvari Bolondok (Hungarian Blues Band)

írta: szucsalfi
Udvari Bolondok  (Hungarian Blues Band)

blues_kocsma_fmh_1987_marcius_stafeta026.jpg

blues_kocsma_fmh_1987_marcius_stafeta023.jpg

blues_kocsma_fmh_1987_marcius_stafeta009.jpg

blues_kocsma_fmh_1987_marcius_stafeta007.jpg

blues_kocsma_fmh_1987_marcius_stafeta005.jpg

blues_kocsma_fmh_1987_marcius_stafeta003.jpg

blues_kocsma_fmh_1987_marcius_stafeta001.jpg

blues_kocsma_fmh_1987_marcius_stafeta000.jpg

 

      Blues kocsma az FMH-ban: 1987 március - Udvari Bolondok és mások koncert 

     A blues-t a lélek zenéjének tartják. Afrikai rabszolgák cipelték magukkal Amerikába, ha bajuk volt énekeltek, ha öröm érte őket énekeltek. És a blues muzsika szeretete átragadt a rabszolgatartókra is majd felszabadításuk után fehér emberek tömkelegére. Ma a világ egyik legnépszerűbb zenéje. 

      Mindenhol vannak rajongói, követői, muzsikusai. Természetesen hazánkban is. Nagyon sok jó blues bandánk van. És ehhez fellépőhelyek is kellettek. Országszerte sok blues kocsma kapott szárnyra a nagyvárosokban. Az egyik legnépszerűbbek egyike Budapesten az FMH-ban (Fővárosi Művelődési Ház) alakult meg, ahol ...

Tovább Szólj hozzá

Ismerős Arcok FMH Udvari Bolondok Nemes Nagy Péter Fővárosi Művelődési Ház blues zene Hetesi Péter Staféta Kőbányai sör

2017. okt 28.

Waszlavik László (Hungarian Avantgarde Artist).

írta: szucsalfi
Waszlavik László (Hungarian Avantgarde Artist).

                       Egy majdnem egyetlen igazi SÁMÁN Magyarországon. 

     A sámánok az ősi magyar hitvilág kulcsszereplői. Felmagasztosult állapotban ők voltak a közvetítők a túlvilág és az ember között. Ezért őket nagy becsben tartották. Érdekes hogy korunkban a sámánizmusban Koreában hisznek a legtöbben, no meg Mongóliában és Szibériában. A transzba esés központi hangszere minden eseteben a sámán dob volt. 

     Tudom, hogy napjainkban is van Magyarországon sámán képzés, és sokan elvégzik a tanfolyamokat. De én legfeljebb csak 'kettő" sámánt ismerek, kettővel találkoztam életem során. Az egyik a Gazember, a másik Grandpierre Attila. Kevesen vannak. Emiatt kell nagy tiszteletben tartanunk őket, ...

Tovább Szólj hozzá

Waszlavik László Ráday klub

2017. okt 27.

Auróra (Hungarian Punk-Rock Band)

írta: szucsalfi
Auróra (Hungarian Punk-Rock Band)

                         Előre kurvák, gengszterek - Koncert a Fekete Lyukban. 

     Az Aurórát nagyon régóta ismerem. Valamikor a távoli múltban, még az is lehet, hogy egy másik idő síkon egyszer felhívott a Gerbovits Tamás. Akkor ő volt az Auróra menedzsere (Vajon mi van vele?). Az ottani főiskolai, -vagy egyetemi klubban szeretett volna összehozni egy Feró köztalálkozót. Aztán még ugyanerre a napra beszervezett egy esti programot is, szintén köztalálkozót egy kocsmába, vagy egy klubba. Nem tudok pontosan mindenre emlékezni. Ott találkoztam először az Aurórával. Ez Győrben volt. Kaptunk tőlük kazettát, CD-t. A Ferónak annyira tetszett a zene, hogy a Garázsban talán Aurórát játszott a legtöbbet. Aztán ...

Tovább Szólj hozzá

Auróra Gerbovits Tamás

2017. okt 27.

Sztárok között: Bajor Imre, Bálint Antónia, Bódy Magdi, Horváth Charlie, Lajsz András, Somló Tamás, Szolnoki Péter (Between Hungarian stars)

írta: szucsalfi
Sztárok között: Bajor Imre, Bálint Antónia, Bódy Magdi, Horváth Charlie, Lajsz András, Somló Tamás, Szolnoki Péter (Between Hungarian stars)

                                     Press conferences (A sajtótájékoztatók) 

     Valamikor egy rendezvényt, koncertet, nehezebben lehetett eljuttatni a közönséghez, mint  napjainkban. A mai korban a rendezvény dátumát felrakják az internetre, Facebookra, Twitterre meg a többire és megosztják, a beharangozó hír pedig szabadon száll az éterben. És eljut kismillió emberhez. 

     Régebben a koncertek legfontosabb esemény-beharangozója a sajtótájékoztatók voltak. Ide meghívták a jelentős és nem jelentős újságírók java részét meg a rendezvény főszereplőit és a jelentősebb magyar hírességeket. Aztán másnap-harmadnap a lapok vagy írtak róla, vagy nem, a TV-k vagy leadták vagy nem. 

...

Tovább Szólj hozzá

Bajor Imre Somló Tamás Bálint Antónia Horváth Charlie Szolnoki Péter Lajsz András Bódy Magdi

2017. okt 26.

Flipper Öcsi (Jeszenszky Béla Tibor) a meg nem értett sztár.

írta: szucsalfi
Flipper Öcsi (Jeszenszky Béla Tibor) a meg nem értett sztár.

                                          A jók korán mennek el! 

      Archívumomból előkerült néhány Flipper Öcsi kép. Végre egy olyan sztárról posztolhatok fotókat, akivel személyesen soha nem kerültem kontaktusba. De voltam olyan bulikon ahol ő is ott volt, általában stábszobákban, egymásnak senki nem mutatott be bennünket, így aztán a személyes haverkodás elmaradt. 

      Nehéz róla bármit írni, élete nyitott könyv a rajongói előtt. És ma sem érti senki, hogy miért ilyen fiatalon vesztette őt el a magyar pop szakma. Rajongói nem felejtik, dallamos, vidám dalai még mindig a szívükben élnek.

       1962-ben született Dunaújvárosban, de korán felköltöztek Budapestre. ...

Tovább Szólj hozzá

Flipper Öcsi

2017. okt 26.

Baby Gabi (Baby Gabi - Hungarian Pop Singer)

írta: szucsalfi
Baby Gabi (Baby Gabi - Hungarian Pop Singer)

                                                           Baby Gabi.

Napjainkban vajon mi lehet a valamikori egyik legnépszerűbb pop énekes nővel, Baby Gabival?. A Móricka 602-es számában választ kaphattok erre. A teljes interjút megnézhetitek a Sztárportré című hetente jelenetkező TV műsorban is.

Ha újra kezdhetném. Egy könnyed vidám dal Baby Gabitól

m602_sztarportre.jpg

 

Tovább Szólj hozzá

Baby Gabi Molnár Szabolcs Sztárportré

2017. okt 26.

Az Androdéma törzs (The Andromeda Strain) - 2008

írta: szucsalfi
Az Androdéma törzs (The Andromeda Strain) - 2008

                              Végre egy jó sci fi film

 

     Szeretem a játékfilmeket, főleg a sci-fit. Évente több tucat sci-fit forgatnak, de a java része thrash. Nézhetetlen. Pocsék. Csak mazochisták élvezhetik. Egy kézen meg lehet számolni az évente megjelenő termésből a jókat.

     Én véletlenül egy régi sci-fi filmre akadtam. Címe: Androméda törzs. Gondoltam belenézek, ha jó végignézem, ha nem jó, akkor szkennelem a Flipper Öcsit ábrázoló negatív filmjeimet.

     A mese úgy kezdődik, hogy valahol Amerikában 2 ifjú szeretgetni akarja egymást. Ám mielőtt belemélyednének e földi jót ígérő akcióba, egy műhold száguld el a fejük fölött és zuhan le a közelükben. Az egy ...

Tovább Szólj hozzá

Filmajánló Az Androméda törzs The Andromeda Strain