2017. okt 18.

Nagy Ákos - A Petőfi Csarnok egyik korrekt ura

írta: szucsalfi
Nagy Ákos - A Petőfi Csarnok egyik korrekt ura

     A következő urat blogjaimban már többször emlegettem. Régóta ismerem. Egy időben Csepelen konkurenciák voltunk, de jól kijöttünk. Abban is biztos vagyok, hogy a magyar zenekarok jó része egész biztos, hogy ismeri a nevét, bizonyos értelemben függtek tőle. Legalább is fellépésekben. Soha nem élt vissza a hatalmával, pedig irigyelt beosztása volt. Én Csepelről ismerem őt. Valamikor ő volt a Rideg Sándor Művelődési Ház szervező népművelője. Onnan került a Petőfi Csarnokba, ahol főleg a rock koncertek szervezésével foglalkozott. Mint tudjuk ezt a fontos helyet néhány éve bezárták. A Pecsáért nagy kár. Hiányát azóta sem pótolta egyik intézmény sem. Szerintem politikai leszámolás áldozata lett. Ákosról sok fotóm van, egész biztos hogy az elkövetkező időkben sokszor fogom a nevét emlegetni és írni róla.

     De azt is tudni kell róla, hogy neves zenész is volt, meg kocsmáros. Nyaranta a Balatonon töltötte napjai jó részét, különféle ifjúsági táborok szervezőjeként. Hosszú ideig ő volt a az egyik legismertebb név a pop-rock szakmában.

     Most néhány fotót töltök fel róla. A Balatonon készültek. Javában próbálnak egy fellépésre. A zenekar többi tagját is kell ismernetek, ők alkották az akkor nagyon népszerű HIT együttes magját.

nagy_akos_img016---.jpg

nagy_akos_img029.jpg

nagy_akos_img033.jpg

nagy_akos_img089-9.jpg

nagy_akos_img003-3.jpg

Szólj hozzá

HIT Csepel Pecsa Petőfi Csarnok Nagy Ákos